- Uttalelser fra fans kan ha blitt endret

Ifølge politiets uavhengige klagenemd er det grunnlag til å tro at redegjørelser fra fans etter tragedien på Hillsborough kan ha blitt endret for å styrke den pågående dekkoperasjonen.

Deborah Glass, fungerende leder for politiets uavhengige klagenemd (IPCC), tror at nedskrevne redegjørelser fra intervjuer med fans etter Hillsborough kan ha blitt tuklet med. Et år etter at Hillsborough-panelet publisert sin rapport er det kommet fram nye bevis som tyder på at vitneforklaringer er blitt endret.

Disse endringene er i tillegg til hva som er blitt forandret på av uttalelser fra tjenestefolk hos South Yorkshire Police, hvor IPCC tror at ytterligere 19 er blitt forandret som gir et totalt tall på 238 endrede forklaringer.

"Vi er i en prosess hvor vi intervjuer alle de tjenestemenn som fortsatt lever og hvis redegjørelser er blitt forandret på, sier Deborah Glass i en uttalelse.

 "Analysearbeid innenfor IPCC har identifisert en rekke håndskrevne redegjørelser fra supportere som igjen ble en del av undersøkelsene til West Midlands Police (en undersøkelse dannet i etterkant av tragedien i 1989).

 "Imidlertid, våre analyser har oppdaget materiale som antyder at det er blitt gjort endringer på disse bevisene."