- Vanskeligere å presse med to framme

Brendan Rodgers forklarer årsaker til at Liverpool denne sesongen har tatt godt med poeng, men ikke greid å dominere kamper spillemessig slik man gjerne skulle ønske.

Forrige sesong hadde 57,2 prosent ballinnehav i sine ligakamper. Denne sesongen, til tross for 3.plass på tabellen, har det gått ned til 53 prosent og som er nest lavest blant lagene i øvre halvdel av Premier League.

- Vi er på vei mot dit vi ønsker å være, sier Rodgers til Liverpool Echo. – Vi er definitivt ikke kommet dit, men jeg vet vi vil klare det med denne troppen.

- I mellomtiden, så lenge som vi får resultater og viser en innstilling om å ønske å bli bedre, da er jeg fornøyd med det.

- Det er en prosess hvor det har vært mange forandringer. Vi har måttet forandre på strukturen i laget og vi har hatt nøkkelspillere ute med skader.

- Forrige sesong ga ikke den fotballen vi spilte alltid de resultater som den fortjente, mens vi denne sesongen bare har spilt utmerket i perioder.

- Det at vi har spilt med to framme i form av Luis Suarez og Daniel Sturridge gjør det litt vanskeligere å presse ballen. Det er hardere å presse med to enn det er å presse med tre.

- Da vi spilte 4-2-3-1 tillot det oss til å få ballen hurtigere tilbake og som igjen betydde mer ballinnehav.

- Dette er ting vi hele tiden arbeider med. Vi vet vi har mye å arbeide med og vil alltid bestrebe oss etter å høyne vårt prestasjonsnivå.

- I form av poeng har spillerne hatt en utmerket start, men det fine er at følelsen er at de kan gjøre det enda mye bedre.

- Spillerne vet at vi helst ønsker å spille bra, dominere med ballen og vinne kamper – det er hva vi jobber mot.