- Vet hvor viktig de neste kampene er

Mamadou Sakho vil bruke den hektiske juleperioden som forberedelse til antall kamper som venter laget om Champions League-målet blir nådd.

Den tidligere Paris Saint-Germain-spilleren er vant til å ha juleferie på vinteren. I den franske ligaen får lagene nemlig to uker uten kamper i slutten av desember og begynnelsen av januar, og dermed blir det en helt annen situasjon og opplevelse for midtstopperen i sin første sesong i England.

Liverpool, som allerede har spilt tre kamper i desember, skal spille ytterligere fire kamper denne måneden. Når det nærmer seg jul, kommer ligakampene tett som hagl, men det bekymrer på ingen måte Sakho seg over.

– Jeg kommer til å tilpasse meg det, så det vil ikke være et problem, sier Sakho til Liverpool Echo.

– Denne tiden av året er nesten som er forberedelse til neste sesong, når vi håper å være tilbake i Champions League og spille enda flere kamper, avslutter Sakho.

Allerede til helga er det duket for et storoppgjør når Liverpool tar turen til London for å møte Champions League-jagende Tottenham på White Hart Lane. Siden går det slag i slag; etter en hjemmekamp mot Cardiff spiller de helrøde borte mot både Manchester City og Chelsea – i løpet av fire dager.

– Vi innser hvor viktige de neste, store kampene er. Vi skal spille så bra som vi overhodet kan for å ta poengene vi trenger i kampen om topp fire.

Den taklingssterke midtstopperen mistet plassen på laget etter å ha tapt for serieleder Arsenal på Emirates, men var tilbake med scoring da han fikk sjansen mot West Ham sist helg.

– For min egen del var det herlig å score. Men det viktigste var at Liverpool vant kampen. Jeg gjør alltid mitt beste for at laget skal få et godt resultat. Alle ønsker å spille regelmessig, men til syvende og sist er det manageren som bestemmer. Jeg vet at jeg må jobbe hardt hvis jeg skal beholde plassen min.

Han sier det alltid er ligagullet som er mest ønsket, men kaster seg på bølgen om at en plass i Champions League er det absolutte hovedmålet på Anfield denne sesongen.

– Selvfølgelig har alle et mål om å vinne ligaen, men hovedmålet denne sesongen er å komme inn i Champions League. Vi jobber hardt med å klare det. Laget spiller bra, lagånden er god, og vi tar nye steg sammen.

Franskmannen har uansett oppnådd sitt første av to mål denne sesongen. I november ble han svært toneangivende da Frankrike kom til VM på bekostning av Ukraina. Etter å ha kommet hjem med et dårlig utgangspunkt i 0–2, sørget Sakho med to scoringer og Karim Benzema for at blåtrøyene vant 3–2 i Paris og fikk flybilletter til Brasil neste sommer.

– Det betød mye for alle sammen å kvalifisere oss til verdensmesterskapet. Det var ikke bare de elleve spillerne på banen som følte på seieren; det var hele landet.

– Men nå er fokuset på klubbene våre. Alle vet at de er nødt til å spille bra for klubbene sine dersom de vil spille for landslaget.

Og derfor kan det også være en fordel å spille i Premier League, tror Sakho.

– Den engelske ligaen er mye raskere enn den franske, men jeg har vent meg til det.

Selv om han kun har fått høsten på å tilpasse seg tempoet i den engelske toppdivisjonen, har forsvareren gjort sine saker bra i Liverpool-drakta.

– Jeg er fortsatt ung, og jeg lærer hele tiden av å spille ved siden av mer erfarne spillere.

Han lærer også språk. Sakho kunne gjøre seg forstått på engelsk allerede før turen til Merseyside i august, men innrømmer at det er noe han sliter med:

– Det er vanskelig å forstå hva scouserne sier, fordi de snakker så fort. Men det vil bli bedre med tiden. Jeg går på engelskkurs hver uke for å lære språket bedre. Om rundt åtte måneder vil jeg være mye bedre, forteller Sakho.

I mellomtiden har han fått god hjelp av lagkameratene.

– De som snakker fransk, Kolo Touré og Aly Cissokho, har hjulpet meg med å slå meg ned her, men også spillere som Steven Gerrard og Daniel Sturridge.

– Jeg er fornøyd her. Jeg liker byen Liverpool, og jeg liker menneskene her.