- Vi bygger en tropp

Brendan Rodgers er opptatt av å sakte men sikkert bygge en bedre Liverpool-tropp.

- Vi forsøker å bygge en tropp her. Min historie dikterer at jeg alltid vil gå for spillere som er teknisk begavede og som har en viss personlighet, sier Liverpool-manageren til klubbens offisielle nettside.

- Vi hentet inn forsvarere i sommer, fordi de er vanskelige å få fatt i. Vi hentet inn en som kunne gå rett inn på laget (Mamadou Sakho) og en med potensial (Tiago Ilori). Troppen blir gradvis bedre. Vi behøver fortsatt noen vinduer for å få idealtroppen, men vi blir bedre hele tiden, fortsetter Rodgers.

Manageren har variert mellom å spille 4-3-3 og 3-5-2 denne høsten. I forrige kamp, mot Fulham, var man tilbake i 4-3-3.

- Det å være i stand til skifte system var noe jeg ønsket at laget mitt skulle beherske. Det er ikke enkelt, for du forsøker å utvikle et system, og du ønsker ikke å avvike fra det for mye slik at det arbeidet du har gjort blir glemt når du går over til et annet system.

- Spillerne har vist at de er fleksible. Det fungerte bra for oss når vi la om, og det gir oss flotte muligheter i fremtiden.

Hvordan velger så Rodgers system før en kamp.

- Først og fremst vurderer jeg hvilke spillere som er tilgjengelige. Det var delvis grunnen til at vi la om til 3-5-2 tidligere i høst. Vi har vist taktisk fleksibilitet ved å skifte mellom et par formasjoner. Vi har klart å skifte underveis i kamper også. Det lover bra for oss.

- Vi vurderer også motstanderne og hva de er sterke på. Dersom motstanderen spiller med en enslig spiss, er det da nødvendig med tre midtstoppere? Du stiller deg selv slike spørsmål, analyserer motstanderen og tar ut laget ved hjelp av slike taktiske spørsmål. Men uansett vurderer vi våre egne spillere først, og tar mest hensyn til de. Og så tar vi en avgjørelse ut fra alt dette.

Manageren er en stor tilhenger av å skifte formasjon underveis i kampene, om han anser det som nødvendig.

- Vi har gjort det flere ganger. Jeg er ikke typen som setter meg ned og prater taktikk med folk. Jeg pleier å holde det for meg selv, og gjøre mye i bakgrunnen i så måte. Vi studerer og analyserer kampene nøye. Vi ser på taktiske justeringer som vi kan gjøre. Det har vi gjort i løpet av hele min tid her.

- Det kan dreie seg om små justeringer. Mot Wigan i fjor benyttet vi for eksempel en 4-2-3-1-formasjon som ikke fungerte for oss. Jeg måtte forandre på opplegget innen det var gått 25 minutter, og la om til 4-3-3. Dermed fikk vi bedre kontroll, fikk overtaket og vant til slutt kampen.

- På Goodison i fjor ledet vi 2-0, men Everton utlignet til 2-2. Jeg følte at Fellaini og Jelavic dominerte kampen, så vi satte inn en ekstra midtstopper og la om til 3-5-2. Da så vi mye sterkere ut i annen omgang.

- Vi forsøker alltid å få overtaket. Om det er gjennom system eller spillestil, er det noe jeg alltid er ute etter.

- Du ser hvordan laget ditt fungerer. Du må på en eller annen måte bare fokusere på prestasjonen ute på banen, sier Rodgers foran morgendagens lokaloppgjør.

- Dersom du bruker for mye energi på ting du ikke kan kontrollere, vil du ha feil fokus og er mentalt utslitt før en ball er blitt sparket. Dette er ikke som en vanlig kamp, for det er en viktig kamp. Et lokaloppgjør er mot en rival, men du må likevel fokusere på prestasjonen. Klarer vi det, vet vi at vi vil ha en god sjanse til å vinne kampen uansett om det er på hjemme- eller bortebane.