- Vi har flere spillere med erfaring nå

Brendan Rodgers føler at han stiller på Goodison Park med flere erfarne spillere denne sesongen enn tilfellet var i fjor høst.

Spillere som Raheem Sterling, Suso, Andre Wisdom og Nuri Sahin var i Liverpools startoppstilling på Goodison Park i fjor. I tillegg spilte Sebastian Coates og Jonjo Shelvey annen omgang.

- Vi har stor tro på oss selv nå, og spillerne føler også den selvtilliten. De skjønner mye bedre hvordan vi jobber, sier Brendan Rodgers til Liverpool Daily Post foran det 221. Merseyside-derbyet.

- Kaster man et blikk på laget vårt i fjor, ser man at vi hadde unge spillere som Suso, Raheem, Andre Wisdom og Sahin med. Det var et veldig ungt lag, men nå føler jeg at vi står tryggere. Jeg føler fortsatt at vi trenger et par transfervinduer før vi er der vi ønsker å være, men slik er det alltid når du kommer inn og skal fullstendig forandre identiteten til et lag.

- Det vil ta så lang tid. Men nå reiser vi til Goodison med spillere som er vant til vår modell, og som har en mye større forståelse av hva den innebærer.

Liverpool er to poeng bak seierleder Arsenal, og har sanket 23 poeng på 11 kamper. Det er lagets beste start i Premier League på fem år. Nabo Everton ligger tre poeng bak, men har bare tapt en ligakamp denne sesongen.

- Så snart spillerne forstår at du er på deres side, og du har fått jobbet med dem på daglig basis en stund, vil de se at arbeidet begynner å bære frukter, og de vil tro på det, sier Rodgers.

- Men du må oppnå gode resultater også. Så snart du gjør det, vil det oppmuntre spillerne til å jobbe på en måte som etterhvert blir naturlig. Det finnes gode spillere som ikke alltid vil være i stand til å jobbe på denne måten.

- I fjor måtte vi snu på mye. Vi hadde mange spillere som var gode spillere, men vi måtte endre på deres måte å gjøre ting på for å arbeide slik vi ønsket å arbeide. Sakte men sikkert har vi fått spillere inn som passer måten vi jobber på, men vi behøver fortsatt noen til. De vil komme med tiden.