- Vi kan slå tilbake

Etter Manchester City venter en ny kraftprøve på bortebane, mot Chelsea. Brendan Rodgers føler seg sikker på at hans spillere kan nullstille seg til oppgjøret på Stamford Bridge.

Liverpool fikk mye ros for sitt spill på Etihad, til tross for tap med 2-1 mot Manchester City. Manageren mente det var et nytt bevis på den fremgangen de røde har hatt de siste månedene. Nå gjelder det å henge med blant de fire beste, både på kort og lang sikt, og at vil være viktig å kunne slå tilbake allerede mot Chelsea på søndag.

- I den tiden jeg har vært her har vi alltid vært i stand til å vekke spillerne til ny dåd, forklarer Brendan Rodgers. I den tiden han har ledet Liverpool har de helrøde heller aldri tapt to ligakamper på rad.

- Den siste kampen vil gi oss selvtillit og tro, men vi vet at vi nå står foran en like vanskelig test. Vi vet at neste kamp vil by på nye vanskeligheter og vi kan ikke lene oss på hva som har skjedd tidligere. Det er imidlertid noe av det fine med dette laget, det er en veldig ærlig gruppe med spillere.  Vi går de hver eneste kamp med denne samme positive innstillingen.

- Vi har blitt bedre underveis i denne sesongen. Vi har fått en selvtillit og tro på det vi driver med som vi tar med oss til enhver stadion, og det er alltid vanskelig for en motstander. En kan se det på den stabiliteten vi har utviklet over de siste 12 månedene. Vår posisjon vil variere fra nå og frem til enden av sesongen. En dag kan vi lede den neste kan vi være på fjerdeplass, men så lenge vi har med i bildet til det er ti kamper igjen å spille, da kan vi være med og kjempe.

- Bortsett fra de to målene vi slapp inn, synes jeg vi var utmerkede, reflekterer Rodgers etter kampen mot Manchester City. – Vi måtte stå i mot noe av et press de første ti minuttene, som du vil forvente, men etter det var vi fremragende.

- Vi vil ta med oss selvtillit fra at vi stod tå til tå mot en motstander som nylig reiste til Bayern München og vant. Det er skuffende at vi ikke fikk med oss poeng, som vi hadde fortjent, men det er slikt som skjer.

- Målet på lang sikt er å komme inn blant topp fire og opprettholde den posisjonen i årene etter, som vi gi oss en sjanse til å forsterke laget og troppen.

- Nå fokuserer vi bare på en kamp av gangen, og har vi spilt og skal spille mot de to lagene en kan hevde har de sterkeste spillertroppene i ligaen. Det kan ikke bli vanskeligere.

- De har en mulighet til å bytte ut alle deres spillere og likevel ha et lag som er i toppen, men vi er innstilt på å gjøre vært beste og få med oss poeng.