- Vi kjøper de Brendan mener passer inn

Administrerende direktør Ian Ayre har lettet litt på sløret når det gjelder Liverpools transferpolitikk.

- Det handler om å hente inn de spillerne som Brendan mener passer inn. Dersom han vil ha en spiller sier vi alltid det samme, nemlig at dersom vi får gjort de rette avtalene for de rette spillerne, vil vi gjennomføre handelen, uttaler Ayre til Sky Sports.

- Alle som opererer i januar-markedet vet at det er et vanskelig vindu å operere i. Men vi får se hva vi kan gjøre. Vi har transfermål i sikte, og dersom vi finner en løsning for disse er det flott. Dersom ikke vil vi vente til sommeren, og gjøre det vi trenger å gjøre da, legger han til.

- Vi har de rette folkene til å jobbe med dette. Vi gjør det som kreves og investerer fornuftig. Det handler om å gjøre de handlene som passer oss. Det er det viktigste. Mange lag, inkludert Liverpool, har tidligere gjort forretninger i all hast eller til feil tidspunkt. Vi skal ikke la det skje igjen. Vi skal håndtere dette effektivt og skikkelig, og få det beste ut av det.

Ayre hevder at det egentlig ikke står på penger.

- Vi mangler ikke penger. Det handler om å gjøre det som er best på lang sikt for fotballklubben. Det gjør det alltid, understreker han.

- Finansielt fair play skal innføres, og det betyr at alle bør drive klubbene sine forsiktig. Det betyr ikke at man ikke skal investere, men at man skal investere klokt og til riktig tid. Vi vil alltid forsøke å gjøre det.

Ayre ble også konfrontert med Steven Gerrards nylige kommentarer rundt klubbens transferpolitikk, der lagets kaptein uttalte at klubben ikke bare kan kjøpe unge spillere.

- Jeg syntes Stevens kommentarer og det som ble skrevet om dette var førsteklasses. Vi har ingen politikk som går ut på å kun kjøpe unge spillere i vår klubb. Det er en myte.

- Ser man på vår tropp, så vil jeg si vi har en ideell miks. Et par av våre eldste spillere har tilbrakt hele sin karriere i sin lokale klubb. Vi har 3-4 unge spillere som er i ferd med å etablere seg på førstelaget fra vårt eget akademi, og vi har kjente internasjonale spillere som Luis Suarez og Glen Johnson som vi har hentet inn. Som Steven sier spiller erfarne spillere en viktig rolle. Vi ønsker på ingen måte å ekskludere noen fra våre planer.