- Vi må bli bedre på Anfield

Lucas Leiva har et nyttårsforsett, og det er at Liverpool må bli langt bedre på hjemmebane. I 2012 vant de røde bare seks av 19 ligakamper på Anfield. Syv endte med tap.

Liverpool tok bare 24 av 57 mulige poeng på Anfield i 2012. The Kop så Wigan, West Browmich, Fulham og Aston Villa reise hjem med tre poeng.

- I år må vi bli sterkere på hjemmebane. Hvis vi skal klatre på tabellen og ha en suksessfull sesong, må vi ta langt flere poeng på Anfield, sier Lucas Leiva til Liverpool Echo.

- Vi må sørge for å gjøre Anfield til en mye vanskeligere plass å komme til, slik at motstanderne frykter å møte oss der. Det er slik det pleide å være, og vi må få det tilbake.

- La oss starte året med en god seier mot Sunderland, og deretter sørge for at vi bygger videre på den. Vi må få mest mulig ut av våre hjemmekamper. Hvis vi klarer det, vil 2013 bli et bedre år for denne klubben.

På det personlige plan er Lucas Leiva glad for at 2012 er over. Han mistet mer enn halve forrige sesong grunnet en korsbåndskade i venstre kne. 25-åringen kom tilbake to måneder tidligere en forventet, men bare fem minutter ut i denne sesongens andre ligakamp måtte han ut med en lårskade, som holdt ham utenfor i ytterligere tre måneder. Lucas var tilbake mot Southampton i begynnelsen av desember. Han har siden den gang startet fem kamper og kommet inn som innbytter ved én anledning.

- 2012 var et meget vanskelig år for meg med så mye tid ute med skader. På fem år i Liverpool har jeg egentlig ikke hatt noen problemer i det hele tatt. Så det seneste året fikk jeg to alvorlige skader. Men det tilhører fortiden. Det positive for meg er at jeg avsluttet 2012 med å spille kamper.

- Jeg føler meg frisk og sterk, og nå ønsker jeg å begynne 2013 på en god måte ved å være involvert og hjelpe laget. Jeg håper jeg kan forbli skadefri i år og spille mange kamper.

- Jeg ser virkelig frem til det. Uten flere skader håper jeg dette vil bli et perfekt år for meg.