- Vi må være oss selv

Brendan Rodgers sier at innstillingen foran møtet med Manchester City må være å spille slik man har gjort i resten av 2013. Manageren avlyste julepartyet. Suarez på randen av nye rekorder.

- Vi går til kampen med stor selvtillit, bekrefter Brendan Rodgers før toppmøtet med Manchester City 2.juledag.- Vi respekterer alltid vår motstander, men vi frykter dem ikke.

- I min tid her har vi spilt to ganger mot Manchester City og vært det beste laget spillemessig ved begge anledninger, det er noe vi må ta med oss til denne kampen.

- Vi må sørge for at vi ikke gjør feil og at vi har vår ballbesittende stil, fortsetter manageren til Liverpool Echo. - Vi må reise dit og være oss selv, gjøre hva vi har gjort tidligere i dette kalenderåret.

- Vi har vist at vi er i stand til å score mål. Vi vet det når vi reiser til kampen, og det får alltid andre lag til å tenke. City scorer mange mål, men de slipper også inn noen. Vi har en offensiv filosofi, og det kommer det ikke til å bli forandret på.

- Fotball dreier seg om å finne den rette balansen. Det viste vi mot Tottenham. De hadde kraft, fart og kvalitet, men balansen i vårt spill var fremragende. Måten vi presset dem på uten ballen var veldig bra. Vi må gjenta den standarden.

I fjor tapte Liverpool 3-1 borte mot Stoke på 2.juledag, noe som har fått Brendan Rodgers til å avlyse spillernes tradisjonelle førjulsfest. Isteden blir det party etter sesongen.

- Jeg følte at vi spilte en så dårlig kamp i fjor at jeg ønsket å gardere mot at noe slikt skulle skje igjen, forklarer Rodgers. – Faktum er at dette er en svært viktig periode. Vi har bare en liten tropp og må sørge for at alle kommer seg, får forberedt seg skikkelig og er så klare som mulig foran en viktig kamp. Selv om det er jul vil vi være forberedt på nøyaktig samme måten som ellers. Jeg snakket om det med Steven Gerrard og andre spillere for noen uker siden, og vi var alle enige om dette. Det er en kreditt til spillernes innstilling.

Luis Suarez setter scoringsrekorder til høyre og venstre om dagen. Før bortekampene mot Manchester City og Chelsea er han en scoring unna å bli den første i Liverpool som har scoret 20 ligamål før nyttår siden Jack Balmer i 1946-47. Han vil med en scoring også bare bli den fjerde røde som har nettet 30 ligamål i et kalenderår i engelsk toppdivisjon siden Gordon Hodgson i 1934.