- Vi ønsker å bygge et topplag

Styreformann Tom Werner sier at FSG ønsker å gjøre Liverpool til et topplag igjen, og mener at den nye kontrakten til Luis Suarez viser at amerikanerne mener alvor.

- Vi er henrykt over at Luis ønsket å skrive under den nye kontrakten. Han er veldig lykkelig i Liverpool, og vi er veldig glade for at han vil fortsette å representere klubben i årene som kommer, sier Werner til Liverpool Echo.

- Vi jobber veldig hardt for å beholde våre beste spillere i klubben. Det viser at vi ønsker å bygge et lag som kan konkurrere med de beste både i Premier League og i Europa, fortsetter styreformannen.

- Vi foretrekker å jobbe i det stille. Vi har snakket med Luis og agenten hans en stund. Vi er alle glade for at saken er blitt løst. Luis er fornøyd med kontrakten, og vi er fornøyd vi også.

- Vi går inn i en viktig periode for klubben. Julen er en nøkkelperiode, og det at Luis nå har skrevet under denne kontrakten vil gi alle et løft.

- Luis er en spiller i verdensklasse. Når han er på banen vil vi alltid ha en sjanse til å vinne.

Werner er også veldig godt fornøyd med hvordan manager Brendan Rodgers har håndtert Suarez det siste halvåret.

- Det var en vanskelig sommer for alle, innrømmer Werner.

- Men gjennom denne perioden har vi hele tiden hatt tro på at ting ville ordne seg, for kommunikasjonen mellom Brendan og Luis var hele tiden veldig åpen og ærlig. Jeg må si at Brendan gjorde en god jobb med å oppmuntre Luis til å fortsette i klubben.

- Luis følte også at han fikk enorm støtte fra supporterne, og det var veldig avgjørende for at han bestemte seg for å bli i klubben.

- Luis ser nå potensialet til Liverpool Football Club. Han kan se at vi er konkurransedyktige, og at vi beveger oss i riktig retning. Det at han nå skrev under en ny kontrakt er et betydelig steg fremover.

Med seier over Cardiff i morgen kan Liverpool toppe Premier League-tabellen når julen ringes inn.

- John Henry og jeg tar ikke av etter en seier, og vi graver oss ikke ned etter et tap, men det er åpenbart at vi er langt bedre stilt nå enn vi var på samme tid i fjor. Du kan bare se på antall mål vi har scoret, ikke bare sammenlignet med forrige sesong, men også sammenlignet med de andre topplagene denne sesongen. Det er ikke bare Luis som har prestert bra de siste månedene.

- Det som slo meg med Tottenham-kampen forrige helg var at alle bidro. Coutinho, Henderson, Flanagan, Sakho, Skrtel, Allen – det var en skikkelig laginnsats. Vi spilte med den samme høye intensiteten gjennom hele kampen. Vi la oss aldri bakpå.

- Forsvaret ser bra ut. Simon Mignolet har vært strålende etter at han skrev under for klubben. Dersom vi klarer å fortsette å spille med den samme intensiteten tror jeg vi kan få mye å juble over.

- Dette skjer som følge av at Brendan gjør flere ting så bra. Han har gode kommunikasjonsevner. Han er veldig klar på hva som er hans strategi, og spillerne har respondert på dette.

Werner vil imidlertid ikke høre snakk om noen ligatittel allerede denne sesongen.

- Jeg ønsker ikke å bevege meg ut på tynn is.... det er for mye å håpe på, slår han fast.

- Jeg liker ikke å komme med spådommer. Jeg tar en del av sesongen om gangen.

- Vi har et vanskelig program foran oss i denne perioden, og vi må se hvordan det går i julekampene. Dersom vi unngår skader så vi forrige helg at dette laget er i stand til å spille god fotball. Vi er kapable til å gjøre det bra mot hvem som helst.

- Det er ekstremt jevnt i ligaen denne sesongen. Manchester City fikk det tøft i Cardiff, så vi kan ikke ta noe for gitt på Anfield i morgen.

Liverpool Echo hevder at Liverpool FC vurderer flere transfermål i januar, men Werner toner ned spekulasjonene.

- Jeg ønsker ikke å skape forventninger foran januarvinduet. Vår sportslige ledelse ser på flere muligheter. Men vi vet også at januar er en vanskelig tid i forhold til å hente inn kvalitetsspillere. Talentene er som regel for høyt priset eller ikke tilgjengelige da.

- Vi håper bare at laget fortsetter å spille bra, og så får vi ta en kamp om gangen. Det var vidunderlig for oss at Red Sox vant World Series. Vi vet hvordan et lags suksess kan løfte humøret til en hel by. Vi håper og drømmer om samme suksess med Liverpool en gang i fremtiden.