- Vi ønsker å vinne et trofé

Brendan Rodgers legger ikke skjul på at han gjerne skulle ha vunnet et trofé i sin første sesong som Liverpool-manager.

Derfor tar han med seg en sterk tropp – som vil inkludere både Luis Suarez og Daniel Sturridge – til morgendagens FA-cupkamp i Oldham.

- Historien til denne fotballklubben handler om å vinne. Kommer du hit er ikke andreplass godt nok, slo Rodgers fast på sin pressekonferanse i går.

- Det er dette mantraet grunnmuren til klubben har blitt bygd på. FA-cupen er en turnering hvor vi har en genuin sjanse til å gå til topps, fortsatte han.

- Ligacupen var en turnering hvor vi benyttet mange av våre unge spillere, men FA-cupen er en turnering hvor vi ønsker å gjøre det bra, akkurat som i ligaen og Europa League. Men vi har også viktige kamper i februar. Andre halvdel av sesongen er den halvdelen der alt blir avgjort.

- Vi vil ta med oss en sterk tropp til Oldham, da vi ikke ønsker å holde igjen. Både Suarez og Sturridge vil være med i troppen. De kommer ikke til å bli hjemme. Vi vil reise dit med en sterk tropp, og ønsker å gjøre det bra.

- Vi ønsker å vinne et trofé. Vi ønsker selvsagt også fremgang i ligaen, hvor målet er å spille seg inn blant topp fire. Det blir vanskelig for oss denne sesongen, men vi skal helt klart kjempe i et forsøk på å klare det.

- Cupturneringene gir deg muligheten til å heve et trofé. Vi går for å vinne alle turneringer vi stiller opp i, og FA-cupen er en turnering hvor vi fortsatt er med og ønsker å avansere i. Du blir bedømt ut fra trofeene du vinner.

Journalistene på pressekonferansen var svært opptatt av samarbeidet mellom Daniel Sturridge og Luis Suarez.

- Jeg har lest og sett mange kommentarer om deres partnerskap denne uken. Vi benyttet faktisk akkurat det samme systemet som tidligere i kampen mot Norwich. Men gode spillere gjør systemet bedre. De fungerte selvsagt veldig bra sammen. Gode spillere kan lese hverandre og spille med hverandre.

- Stewart Downing spilte også en svært god kamp sist helg. Det samme gjelder Jordan Henderson på venstresiden. Systemet og strukturen for laget var den samme, men spillerne i systemet var endret. Det er hva spillet handler om.

- Daniels mål oppsummerte hvorfor vi hentet ham inn. Det var et godt angrep. Vi har hatt mange slike sjanser, hvor ballen har blitt slått inn foran mål. Hadde vi ikke hentet inn Daniel ville trolig dette innlegget også ha trillet ut over sidelinja. Grunnen til at vi hentet ham inn er at han er en målscorer som er på plass i feltet til riktig tid. Daniel er alltid på riktig sted. Det gir laget selvtillit når man har målscorere i gruppen. Fleksibiliteten og samhandlingen vi demonstrerte forrige helg var veldig imponerende. Daniel har kommet inn og gitt alle et løft. Gode spillere ønsker å spille sammen med gode spillere, og vi har hentet inn en eksepsjonell spiller.

Rodgers, som forøvrig fyller 40 år i dag, begynner nå å bli fornøyd med bredden i stallen sin.

- Det jeg var mest fornøyd med forrige helg var at jeg satt med en god følelse av at vi hadde dybde i stallen. Vi hadde muligheten til å sette inn Fabio Borini og unge Raheem Sterling, og vi hadde også andre typer på benken, som Jonjo Shelvey. Det var fantastisk.