- Vi spilte under pari

Brendan Rodgers var klar på at hans mannskap spilte under pari da Liverpool tapte 3-1 for Southampton på St Mary's i ettermiddag. Småskader for Carragher og Lucas.

- Vi spilte rett og slett ikke særlig bra. Så enkelt er det. Når du starter en kamp på den måten som vi gjorde, blir det veldig vanskelig å slå tilbake på dette nivået. Vi startet ikke å spille før vi lå under 2-0, konkluderte Rodgers på pressekonferansen etter kampen.

- Vi reduserte til 2-1, og spilte bedre i annen omgang, men så slapp vi inn et nytt veldig billig mål. Når du slipper inn slike mål som vi slapp inn i dag, blir det alltid vanskelig å vinne kamper, fortsatte han.

- Offensivt var vi lovende, skapte sjanser og kunne ha gjort mer enn det ene målet, men vi forsvarte oss ikke godt nok. Du må gi kreditt til Southampton, for de spilte bra.

Rodgers gjorde to forandringer på laget i forhold til mannskapet som startet mot Tottenham sist helg. Martin Skrtel og Joe Allen kom inn for Jamie Carragher og Lucas Leiva. Årsakene til dette var skader.

Carragher skal ha fått seg en smell på trening, mens Lucas også skal ha hatt problemer med en liten skade og startet på innbytterbenken.

- Vi har spilt mye den siste tiden med tre midtbanespillere sentralt, og det gir oss sjansen til å kontrollere og dominere kamper. Dessverre var det et par spillere som pådro seg småskader denne uken, og som ikke fikk en hel ukes trening. Slik som Lucas Leiva. Vi satte inn Lucas i annen omgang, og han var strålende.

- Vi fant aldri rytmen i dag, og det var noe som gjennomsyret hele laget. Vi har ingen unnskyldninger for dette. Vi ble slått i dag, og må prestere langt bedre enn dette. Dette var rett og slett en dårlig dag på jobben. Problemet nå er at vi må leve med dette resultatet et par uker. Vi må sørge for at vi finner formen igjen til kampen borte mot Aston Villa.

- Det er ikke tvil om at vi savnet Carragher i midtforsvaret. Det er et område vi føler at vi må gjøre det bedre i. Det er ikke tvil om at det var en av grunnene til at jeg satte Carragher inn på laget igjen. Jeg ønsket å få inn hans lederegenskaper.

- Men det var ikke den eneste grunnen til at vi tapte. Vi har ikke gitt bort slike billige scoringer på lang tid nå. Det har gitt laget større selvtillit.

- Jeg vet vi må forbedre oss, og vi må utvikle oss som gruppe. Dessverre var dagen i dag en ny dag der vi ikke spilte så bra, og ikke forsvarte oss så bra som vi har gjort den siste tiden. Som manager og trener kjenner jeg til de områdene hvor vi kan forbedre oss.

Journalistene ville vite hva Rodgers nå mente om Liverpools sjanser til å få spille europacup neste sesong.

- Det gjenstår fortsatt noen kamper. Vi har fortsatt åtte kamper igjen. Det handler om å konsentrere seg, og fokusere på neste kamp. Vi kan ikke se for langt frem. Det er fortsatt mye arbeid som må gjøres her.

- Den siste uken har vi fått mye skryt for alle målene vi har gjort, og hvordan vi har jobbet, men i dag fikk vi en påminnelse om at vi fortsatt må bygge troppen vår og bli bedre.

- Spillerne har vært strålende. Jeg kunne ikke ha bedt om mer fra dem. Men det er umulig å opptre perfekt hver gang du spiller.