- Vi svikter i avgjørende øyeblikk

Etter to 2-0 tap denne uken slår Brendan Rodgers fast at hans spillere svikter i avgjørende øyeblikk i kampene.

Både mot West Bromwich på mandag og mot Zenit St Petersburg på torsdag sløste Liverpool med sjansene, og ble straffet for dette da forsvarsarbeidet sviktet mot slutten av kampene.

- Jeg kunne ikke ha bedt om mer fra spillerne i Russland. Ser man kampen om igjen, ser man innsatsen, oppofrelsen og intensiteten de legger for dagen. Den var fantastisk. Men det er disse avgjørende øyeblikkene hvor vi til stadighet ser ut til å svikte, som gjør at vi ikke vinner kampene, og vi ender opp med å tape. Det har vært typisk for denne sesongen, slår Rodgers fast overfor Liverpool Echo.

- Dessverre er dette noe vi har arvet. Du kan ikke gi folk karakterstyrke. Det er problemet.

- Måten vi forsvarte oss på, og hvordan vi jobbet, var fantastisk. Men når du ikke gjør det i samtlige 90 minutter vil du bli straffet.

- Jeg tror det var like før jul at vi hadde sjansen til å vinne to kamper på rad for første gang på ett år. Du trenger ikke en rakettforsker for å slå fast at de største endringene tar lengst tid. Det er mentaliteten som må endres. Til det må vi ta tiden til hjelp.

- Vi spilte fantastisk i kampene mot Arsenal og Manchester City, men vi ga fra oss poeng. Og mot West Bromwich gjorde vi ikke mål på sjansene våre.

- Dette spillet krever at man er sterk de siste 20 minuttene, men vi har sluppet inn mål i den perioden. Zenit er bare et nytt eksempel på det. Det er frustrerende, men det er jeg sikker på at det er for spillerne også. Det er ikke mange lag som jobber hardere enn vårt.

Manageren tror imidlertid ikke store utskiftninger i spillermateriell til sommeren er løsningen på problemet.

- Jeg tror ikke store endringer er nødvendig. Daniel Sturridge har kommet inn, og man kan se forskjellen han har utgjort for laget. Klarer vi å hente noen til med hans kapasitet til gruppen, kan det heve oss tilstrekkelig.

- Jeg kommer aldri til å vende ryggen til denne gruppen. Men for å bli mer stabile må vi bli sterkere mentalt. Teknisk er vi vist at vi holder mål, taktisk sviktet vi heller ikke i kamper som de mot Arsenal og Manchester City. Intensiteten i jobbingen er høy, og dermed står vi tilbake med ett felt vi ikke er sterke nok på – nemlig det mentale planet. Det er på dette området vi må bli bedre, og for å klare det trenger vi karakterstyrke.

- Det viktigste til sommeren blir å hente inn voksne karer med karakterstyrke, som kan støtte de andre karene her til å holde det gående i hele kamper.

- Se på Jamie Carragher. Han er vår beste forsvarer i en alder av 35 år. Nå kommer vi til å miste hans karakterstyrke. Den må vi erstatte. Jeg mener også at det er andre posisjoner på laget som må styrkes.

- Dette er noe vi vil diskutere etter sesongslutt, når vi skal identifisere hvilke forbedringer vi må gjøre. Personlig ønsker jeg bare det beste for laget. Jeg vil alltid gi unge spillere håp, men for å kunne gjøre det trenger vi noen rutinerte karer ved deres side.

Liverpool ligger nå tolv poeng bak Tottenham på fjerdeplass, før morgendagens kamp mot Swansea.

- Jeg vil ikke si at fjerdeplassen er umulig, men det blir veldig vanskelig. Det er bare å slå fast at vi ikke har vært stabile nok, men vi vil forsøke å rette på det. Dette er en fotballklubb hvor du må kjempe i hver eneste kamp. Vi har fortsatt mange viktige kamper som skal spilles.