- Viktig med en god start

Brendan Rodgers slår fast at det er viktig med en god start på sesongen, foran dagens ligaåpning mot Stoke på Anfield.

Liverpool tapte 3-0 borte mot West Bromwich i ligaåpningen i fjor, og Rodgers er svært opptatt av at hans lag må unngå en lignende blemme i dag.

- En positiv start er veldig viktig for oss, sier Rodgers til Liverpool Echo.

- Vi vant ikke en ligakamp før 29.september i fjor. Da blir det vanskelig å kjempe i toppen.

- I løpet av de 10 første kampene får du en pekepinn på hvor du står. Derfor er vi nødt til å få så mange gode resultater som mulig i løpet av de første 10 kampene.

- Vi har fordelen av hjemmebane i serieåpningen, og dette er den type kamper du må håndtere. I andre del av forrige sesong ble hjemmeformen vår bedre, men vi hadde likevel noen skuffende resultater mot lag som West Bromwich og Aston Villa, noe som var et sjokk etter å ha vært inne i en god resultatrekke.

- Forhåpentligvis tar vi med oss den ekstra selvtilliten vi fikk i andre halvdel av forrige sesong inn i denne sesongen, slik at vi kan starte bra og vinne denne type kamper.

- Vi spilte 0-0 hjemme mot Stoke i fjor, og vi ønsker å gjøre det bedre denne gang.

- Det jeg ser mest frem til er å følge fremgangen til laget. Vi har hatt en fantastisk pre-season, og spillerne har jobbet veldig hardt. Klarer vi å reprodusere det vi har vist under pre-season tror jeg vi kan få en veldig god sesong.

Klubber som Chelsea, Manchester City og Tottenham har brukt atskillig mer penger enn Liverpool denne sommeren.

- Champions League vil alltid være målet for denne klubben. Begynner vi å sammenligne pengebruken vår med andre klubber ser det selvsagt ut som en vanskelig oppgave, men vi kan aldri gi opp den kampen. Lagene som er i toppen har allerede styrket stallene sine enda mer. Har vi ikke penger til å gjøre det på den måten, må vi finne en annen måte å gjøre det på.

- Vi har selvsagt prøvd å forbedre oss som gruppe, samtidig som vi har måtte selge spillere for å gå i balanse. Det ser lovende ut med tanke på en spennende sesong føler jeg. Det er opp til oss å kjempe i teten og sørge for at vi er et av lagene det prates om.

- Jeg har penger som jeg kan bruke på nye spillere. Det handler om å finne den rette spillertypen. Det handler om tilgjengelighet. Gruppen store talenter er liten. Markedet for kvalitetsspillere er veldig snevert. Dersom noen av disse talentene velger Champions League-klubber blir det selvsagt vanskelig.

- Vi kommer til å fortsette å søke for å hente inn sultne, gode spillere. Vi håper vi kan få inn noen før transfervinduet stenger. Vi er alle klar over at vi behøver å styrke stallen for å kunne kjempe mot de beste. Eierne har vært veldig behjelpelige og gitt oss støtte til å hente inn spillere. Vi venter og ser om spillere blir tiljengelige, og forhåpentligvis fortsetter vi fremgangen.

Rodgers har også fulgt med på hvordan dagens motstander, Stoke, har opptrådt i sommerkampene.

- Jeg har fulgt med på Stoke gjennom pre-season. De har forandret spillestilen sin litt, og ser ut til å bygge opp spillet bakfra i større grad nå.

- Tradisjonelt har de vært et veldig tøft lag å spille mot, og med stort sett de samme spillerne er jeg sikker på at det blir minst like tøft nå. De vil være farlige, men vi har veldig stor tro på oss selv. Den fysiske utfordringen vil aldri være en bekymring for vårt lag. Vi har nok fysikk i laget.

- Vi spilte en svak kamp mot Stoke på bortebane forrige sesong, men vi hadde nok sjanser til å slå dem på hjemmebane. Pre-season har vært bra, og nå ønsker vi å få en god start.