- Vil oppnå Alonsos suksess

Etter sine første uker i Liverpool forteller Luis Alberto at han håper å følge i fotsporene til Xabi Alonso på Anfield.

– Det ville vært stort å oppnå suksessen Xabi Alonso hadde her, forteller spanjolen til Liverpoolfc.com.

– For meg er han ikke bare en strålende spiller, men også en ordentlig profesjonell som du bare må beundre. Vi kan være stolte av å ha sånne spillere i Spania.

Men Luis Alberto, som spilte sine første minutter i den røde trøya mot Preston på Deepdale lørdag, jobber fortsatt med å holde den høye farten på treningene.

– Jeg er ganske fornøyd. Jeg kom hit fra en liga hvor det spilles med lavere intensitet og tempo, men jeg blir vant til det, så ja, jeg er ganske fornøyd med hvordan det går.

– Man ser forskjellene umiddelbart på trening – det er mye mer intenst, og det er høyere tempo. Man må være i ganske god fysisk form for å henge med her. Så det er det jeg fokuserer på for øyeblikket – å prøve å holde følge med tempoet til lagkameratene.

Kort tid etter at kontrakten med Liverpool var skrevet under, ble Luis Alberto raskt sammenliknet med Philippe Coutinho av manager Brendan Rodgers.

– Jeg kjenner til Philippe fra tiden han spilte for Espanyol i den spanske ligaen, sier Luis.

– Han har spilt på øverste nivå. Jeg kan se og lære av ham – vi er jevnaldrende, unge, vi ønsker begge å utvikle oss, og vi gir alt og litt ekstra for å lykkes.

SER LIKHETER MED BARCELONA

I hele forrige sesong spilte Luis Alberto for B-laget til Barcelona, der han endte opp med 11 mål og 17 målgivende pasninger i løpet av 38 opptredener.

Og med erfaring fra både Sevilla og Barcelona, er unggutten rask med å fortelle at det er i Liverpool han foreløpig har hatt den tøffeste sesongoppkjøringen.

– I Sevilla var det ganske annerledes fra i fjor med Barça. Det er fordi det er to ganske forskjellige klubber, og her (i Liverpool) er intensiteten, som er ganske mye høyere, den store forskjellen.

– Uansett er filosofien til manageren her ganske lik den som er i Barcelona, sier 20-åringen, som sikter til klubbenes felles fokus på ballbehandling.

– Hvilke andre likheter ser du mellom Liverpools spillestil og Barcelona sin?

– Det er ikke så enkelt. Barcelona har hatt samme spillestil siden tiden Johan Cruyff ledet laget. Det krever mange år å utvikle den filosofien, forklarer han.

– Manageren her prøver å implementere et pasningsspill med mange bevegelser fra spillere som Philippe (Coutinho), (Raheem) Sterling, og nå Iago (Aspas) og meg – det er mange kvalitetsspillere her som har gode bevegelser.

– Det tok litt tid for å etablere denne type spillestil, fordi det er tidkrevende, men mot slutten av sesongen fungerte det bra, og man kunne se på resultatene at det lønnet seg.

KAN SPILLE «HVOR SOM HELST»

Spanjolens ankomst til Anfield gir Liverpool nye muligheter i angrep, men lagets nye nummer 6 mener han kan kjempe om plassen i flere posisjoner på banen.

– Jeg kan spille i mange posisjoner fra midtbanen og helt opp til angrep. Jeg føler meg ikke feilplassert uansett hvor jeg er, og jeg er komfortabel også på kanten.

– Både høyre- og venstrekanten, i midten, som «falsk nier» … Jeg kan spille i alle posisjonene, innrømmer han.

Luis Alberto har ikke hatt veldig mye tid til å utforske byen Liverpool ennå, men han ønsker å bli kjent med sitt nye hjemsted så fort som mulig.

– På fritiden har vi så langt vært i sentrum noen ganger, og vi hadde fri på søndag, så da dro jeg til Manchester.

– Jeg har lyst til å gå ut, rundt omkring, og bli kjent med stedet så mye jeg kan, noe jeg mener er ganske viktig.