Allen drømmer om Amsterdam

Joe Allen ser ingen grunn til at Liverpool ikke kan nå Europa League-finalen i Amsterdam i mai.

- Det vil være en stor prestasjon om vi når finalen, og det var en av grunnene til at jeg sluttet meg til denne klubben, uttaler Allen til LFC TV.

- Denne klubben handler om suksess. Jeg har satt pris på erfaringen det har vært å spille i en europeisk klubbturnering med de styrker og kvaliteter vi har i laget. Hvorfor skulle vi ikke kunne gå helt til finalen?

Allen synes imidlertid ikke at Europa League er blitt viktigere nå som Liverpool er ute av begge de nasjonale cupene og ligger helt nede på 9.plass i Premier League.

- Jeg vil ikke si at Europa League har blitt mer betydningsfull av den grunn, for vi ønsket å nå så langt som mulig helt fra start i denne turneringen. Vi ønsker å vinne alle turneringer og kamper vi spiller. Så enkelt er det. I Liverpool er dette ganske selvsagt.

Liverpool valgte å trene på Melwood i går, før avreise til St Petersburg, på grunn av baneforholdene vinterkalde Russland.

- Dette blir en ny erfaring for meg. Jeg har aldri spilt i en slik kulde som dette før, sier Allen.

- Spillerne tar med seg erfaringen det var å spille på bortebane mot Anzhi inn i denne kampen. Det var ganske likt. Men vi må håndtere det. Du forventer slikt som dette i bortekamper i Europa.

- Når du spiller under uvante forhold må du forberede deg litt annerledes. Men vår jobb er å komme hit og prestere. Det finnes ingen bedre måte å gjøre det på enn å fokusere fullstendig på hvem vi møter og på kampen.

Den russiske ligaen har vinterpause nå, og Zenit har ikke spilt en offisiell kamp siden desember.

- Om det er en fordel eller bakdel avhenger av øynene som ser. På en måte kan man si at de er ivrige etter å spille igjen, men forhåpentligvis er dette noe vi kan dra nytte av ettersom de ikke har spilt offisielle kamper og dermed kanskje ikke er i toppform. Vi håper å kunne utnytte det.

- Zenit er det sterkeste russiske laget. Den russiske ligaen har fått et løft de seneste årene, og Zenit har brukt masse penger på noen få enkeltspillere. Jeg tenker på karer som Hulk, Alex Witsel og Danny. De har et lag fullt med talentfulle spillere, så vi må sørge for å spille opp mot vårt beste for å håndtere disse spillerne.