Allen vil ta ansvar

Mens Steven Gerrard er ute med skade, skal Joe Allen gjøre sitt for at tapet av kapteinen blir mindre kostbart enn først antatt.

– Det ligger mer ansvar på oss. Det er naturlig når du mister en inspirerende figur og lederen i laget, sier Allen til The Telegraph.

Allen maner også lagkameratene til å heve seg i det innholdsrike juleprogrammet, der de røde møter Tottenham borte allerede i morgen, før de etter en hjemmekamp mot Cardiff skal reise til både Etihad for å møte Manchester City og til Stamford Bridge og Chelsea.

Les også: – Har fått mye bedre selvtillit

– Vi må se på det som en mulighet for å tre frem. Vi må vise lederegenskaper oss imellom – uten Stevie der. Folk er nødt til å trappe opp og vise at vi er i stand til å klare oss med et slikt tap.

Vil tvinge andre lag til å gjøre feil

Selv om han selv ikke er blant de største og sterkeste på fotballbanen, tror han fortsatt at han er i stand til å dominere kamper sammen med Liverpool.

– Vi ønsker å spille med høyt press og tvinge andre lag til å gi oss ballen istedenfor å kun satse på å dominere fysisk, sier Allen.

Han får spørsmål av The Telegraph om hvordan han ser på forskjellen og utviklingen fra fysiske midtbanemenn som blant andre tidligere Arsenal-spiller Patrick Vieira og ham selv. Allen sier han har en annen tilnærming til spillet.

– Når det er en 50–50-takling som kan vinnes, ønsker selvfølgelig alle at du hopper inn og kommer fra det med ballen, men hvis vi klarer å hindre motstanderen i å angripe, bryte opp pasningsspillet deres, selv få ballen til å rulle i laget og skape sjanser … Det er mer min rolle, og jeg er glad for det.

– Vil ha ballen hele tiden

Han sier den nåværende Everton-manageren hjalp ham med å bli spilleren han er i dag.

– Jeg ønsket alltid å ha ballen i beina da jeg var liten. Jeg ønsket å ta ansvar med ballen, og jeg var ivrig etter å gjøre det. Da jeg var 17 år, var Roberto Martínez manager i Swansea, og det var den type spillestil han ønsket å bruke, så jeg visste at hvis jeg skulle komme inn i laget, så var det måten jeg måtte spille på. Han hjalp meg naturlig nok med å klare det.