Aspas sikter mot ligastart

Liverpools nye angriper Iago Aspas arbeider hardere enn noen gang for å prøve å spille seg inn på de rødes startoppstilling til den første offisielle kampen mot Stoke.

Etter å ha kommet fra Celta Vigo har Iago Aspas gitt et godt inntrykk under pre-season. Angriperen med den gode venstrefoten har scoret tre mål og lagt opp til ytterligere to scoringer under de fire treningskampene som Liverpool har hatt så langt. Nå sikter han inn på å være med fra start når Premier League starter på Anfield 17.august.

- I begynnelsen var det noe hardere treningsøkter enn jeg er vant med fra Spania, men vi visste at det er mer løping involvert i denne ligaen, sier 25-åringen til Liverpoolfc.com. – Vi har imidlertid arbeidet mye med ballen og slik sett er det veldig likt det jeg er vant til.

- Jeg arbeider veldig hardt hver dag for å prøve å gjøre meg fortjent til en plass på det laget som blir tatt ut til ligastart.

- Derfra dreier det seg om å gjøre det så bra jeg kan og skaffe meg mer selvtillit som gjør at jeg fortsatt får spille.

- Luis har vært en virkelig støtte for meg, sier Iago om landsmannen Luis Alberto som kom omtrent samtidig til Liverpool fra Spania. – Siden vi er de to nye henger vi mye sammen.

- Det hjelper også at manageren snakker spansk rimelig bra. Jose Enrique er ellers den personen som hjelper meg mest for øyeblikket. Han er spansk som oss og hjelper oss med alt, som å se etter husvære, bil, oversette regler på treningsfeltet, hva det enn måtte være.

Iago Aspas har valgt den legendariske 9’er trøya hos Liverpool, hvor han etterfølger bl.a. legender som Ian Rush og Robbie Fowler.

- Jeg tror man er mer opptatt av trøyenummer i England enn i Spania. Bare det å komme hit gir meg et ansvar om at jeg skal rettferdiggjøre de pengene som klubben har betalt for meg. Jeg greier nesten ikke å vente til den første kampen mot Stoke City og hvor jeg på nært hold skal kunne beskrive de gode følelsene jeg har for denne ligaen.