Aspas til Liverpool neste uke

Iago Aspas reiser til Merseyside neste uke for å sluttføre overgangen fra Celta Vigo. Først skal angriperen prøve å redde sin nåværende klubb fra nedrykk.

Liverpool FC skal ha blitt enig med Celta Vigo om en overgang på £7,7M for Iago Aspas. Avisen Liverpool Echo skrev først på twitter at man hadde fått bekreftelse fra LFC om at overgangen var i orden, men slettet siden dette og la til i saken på deres nettside at LFC ikke ønsket å kommentere opplysningene.

Celta Vigo ligger 3.sist i La Liga og må vinne siste kamp hjemme mot Espanyol på lørdag, samtidig som Deportivo taper på eget gress i møtet med Real Sociedad for å redde plassen. Aspas skal ha hatt i sin kontrakt at han kunne gå for £8,5M dersom klubben holdt seg, men var til salgs for £6,0 ved et nedrykk. Med klubber som Valencia og Swansea også interessert skal Liverpool ha aksjonert og blitt enig med Celta om et overgangsbeløp på £7,7M. Spilleren ventes til Merseyside neste uke for legetest og å forhandle om personlige betingelser.

Iago Aspas har scoret 12 mål og hatt seks målgivende på 33 kamper i La Liga denne sesongen, eller en tredjedel av de 36 målene som Celta Vigo har scoret. Forrige sesong scoret han 23 mål på 35 ligakamper da de lyseblå rykket opp fra Segunda Division og Aspas ble kåret til divisjonens beste angriper.

Talentspeider Tor-Kristian Karlsen sier på sin twitterkonto at 25-årige Iago Aspas kan være et smart kjøp av Liverpool for en spiller som bør passe godt til Premier League.

Karlsen fortsetter med at Aspas kan spille bak en spydspiss eller være på flanken, at han beveger seg godt og at han er kjapp. Han har bra uttelling i form av scoringer for en angriper som liker å bevege seg over store områder og søker oppspill på kantene. Han er god en mot en, men veldig venstrebent.