Aspas venter på sin første scoring

Iago Aspas har vært involvert i alle Liverpools fire ligakamper, men venter fortsatt på sin første offisielle scoring i helrødt.

Spanjolen gjorde fire mål for sin nye klubb i løpet av preseason-kampene, men er sulten på et mål som «teller».

- Jeg tror det vil bli en voldsom reaksjon når jeg endelig får hull på byllen, for de 4-5 siste sesongene har jeg trolig ikke gått så lenge som dette uten scoring, sier Aspas til Liverpoolfc.com.

- Jeg har aldri vært noen direkte måltyv, men det er sant at jeg i løpet av de tre siste sesongene har gjort ganske mange mål. Men det er ikke så viktig om jeg scorer eller ei, så lenge laget vinner og holder seg på tabelltopp, fortsetter han.

- Personlig er jeg ikke helt fornøyd med sesongen så langt, da jeg føler at jeg kan prestere bedre enn jeg har gjort. Men jeg jobber hardt hver dag, og forsøker å bli bedre. Nå må jeg vise mine lagkamerater at jeg klarer det ute på banen.

- Jeg har ikke satt meg noen målsetting når det gjelder antall scoringer. Målet mitt har vært å spille så mange kamper som mulig, og forsøke å hjelpe laget til å komme blant de fire beste, noe jeg anser som det viktigste for oss, sier 26-åringen.

- Det handler om å fokusere på gruppen som helhet for å kvalifisere oss til Champions League. Det er ikke så enkelt å komme hit fra den spanske ligaen, og jeg har kun hatt kort tid til å finne meg til rette. Som sagt jobber jeg hardt på trening og i styrketreningsrommet for å bli bedre på alle områder.

Aspas tror at han vil bli en bedre angriper av å trene og spille sammen med en kar som Daniel Sturridge.

- Jeg synes Sturridge er en toppspiller. Det beviser han i hver eneste kamp han spiller. Jeg tror han kan bli enda bedre enn han er nå. Jeg har beundret ham på hver eneste treningsøkt siden jeg kom til klubben.

- Jeg blir stadig bedre fordi jeg spiller sammen med disse fantastiske lagkameratene. Det fører til at du forbedrer deg fra dag til dag og fra kamp til kamp.

Spanjolen er også imponert over stemningen på Anfield på kampdagene.

- Når du hører publikum begynne å synge hymnen reiser hårene på nakken seg. Når kampen begynner, og du blir involvert og konsentrert om det som skjer på banen, distanserer du deg selvsagt litt fra det som foregår på tribunene.

Til slutt avslører Aspas at han sliter litt med scouserdialekten.

- For å si som sant er, så forstår jeg ikke så mye ennå. Jeg forstår bruddstykker av nesten alt, og jeg har en anelse om hva folk sier.

- Folk her ønsker å vinne. Dette er en klubb som er vant til å være blant de beste i verden, og det er det eneste som betyr noe for dem.