Avisene om rød forvandling

Engelske aviser er enige om at byttet av Daniel Sturridge ved pause var katalysatoren for en god 2.omgang av LFC mot Chelsea.

Her noen av utdragene fra kamprapportene til The Independent, The Guardian og Liverpool Echo.


The Independent
«Innflytelsen til Daniel Sturridge var umiddelbar og ekstraordinær, da han kom inn for den ineffektive Philippe Coutinho ved pause. Det gjorde narr av en 1.omgang med dårlig tempo og presisjon. Det må legges til at årsaken til at 23-åringen startet på benken var at han har slitt i etterkant av en dynamisk start siden han kom til Liverpool i januar. Sturridge hadde allerede fosset fram fra høyrekanten for å sende Steven Gerrard alene med Petr Cech, hvor keeperen reddet pent med foten, han hadde lurt Eden Hazard før han sendte et skudd fra 25 meter i stolpen, før han utlignet med en nydelig touch på fremspillet til Suarez.
Uruguayaneren var helt og syndebukk, da han lukket øynene og handset inne i feltet og som medførte et straffespark som gjorde at Hazard igjen kunne sende Chelsea i føringen. For Rodgers var det eneste oppmuntrende den konstante påvirkningen som Sturridge hadde. Han flikket videre en ball til Jordan Henderson, som hadde en dårlig ettermiddag, og han igjen fant innbytter Jonjo Shelvey som skjøt på utsiden av nærmeste stolpe. En stor sjanse som ble kriminelt sløst bort. Det var også Sturridge som bidro med den fint veiede overlegget som Suarez headet inn og utlignet med.»

The Guardian
«Liverpool virket å være forstyrret av gjenkomsten til Benitez i første omgang og deres pasningsspill og bevegelse bleknet sammenlignet med Chelsea. Kampen på midtbanen ble knapt en kamp hvor Ramires og Mikel brøt og forsvarte, mens Oscar, Juan Mata og Eden Hazard med letthet skar gjennom Liverpools lagdel. Slurv når en hadde ballen, med Jordan Henderson som en stadig synder, bidro ytterligere til irritasjon på Anfield.
Bare da Sturridge erstattet den anonyme Philippe Coutinho viste Liverpool energi og oppfinnsomhet som skapte vansker for Chelsea. Sturridge agerte som at han hadde noe å bevise og hans utligning kom etter 52 minutter da han satte inn en volley fra kort hold etter en feiende Liverpoolangrep hvor Carragher, Stewart Downing og til slutt Suarez med en herlig vipp var involvert.
Kvelden til Suarez gikk fra vondt til verre da han først handset i eget felt og så utførte den famøse bitingen av Ivanovic foran The Kop, før utligningen kom som et svært lite plaster på det såret.»

Liverpool Echo
«Da Luis Suarez utlignet på overtid endte det en måltørke på seks uker og uruguayaneren ble den første som scoret 30 mål i en sesong siden Fernando Torres for fem år siden.
Glen Johnson hadde misbrukt en bra sjanse tidlig i kampen, men under de første 45 minuttene var Liverpool klart underlegne Chelsea. Pasninger ble sendt i hytt og pine og Chelsea lå dypt før de satte inn sine kontringer. Da de fikk hull på byllen kom det som følge av slett markering da Oscar løp vekk fra Daniel Agger og headet inn corneren til Juan Mata.
Rodgers hadde sett nok til pause og innbyttet av Sturridge ga umiddelbar virkning. Det var synd at det imponerende bidraget som angriperen kom med i en underholdende 2.omgang ble overskygget av oppførselen til hans rekkekamerat. Daniel Sturridge var en plage for klubben han forlot i januar og ga Liverpool en inspirasjon som de i høy grad behøvde.
Gleden over utligningen til Sturridge var imidlertid kortvarig da Chelsea igjen kom foran fra straffemerket. Liverpool presset på for igjen å få balanse i regnskapet og ingen var et bedre eksempel på det enn Jamie Carragher, som simpelthen nektet å innse et tap i øynene og hadde Fernando Torres i sin egen lomme gjennom hele kampen. Suarez skjøt et frispark like utenfor og Shelvey misset en gylden mulighet da han skjøt utenfor. Håpet var i ferd med å svinne da Sturridge sendte over en cross og Suarez smatt fram for å heade ballen inn bak Cech.»