Avlyser julepartyet

Simon Mignolet forteller at Liverpools spillere har bestemt seg for å avlyse sitt tradisjonelle juleparty, og utsetter festen til etter ligaslutt i mai.

I flere engelske Premier League-klubber er det tradisjon at spillerne arrangerer et juleparty i desember, men Liverpool-spillerne har altså valgt å avlyse årets fest.

- Festen kan vente til mai, sier Simon Mignolet til Liverpool Echo.

Keeperen forteller at dette er en avgjørelse som spillerne har kommet frem til i fellesskap.

- Det blir ikke noe juleparty for spillerne i år. Vi har konkludert med at kampprogrammet er for tett for øyeblikket. Vi fokuserer kun på kampene i denne perioden, sier Mignolet.

- Det går bra for øyeblikket, og vi må fortsette å gjøre det vi har gjort så langt. Det handler om å sørge for at vi er godt forberedt til neste utfordring.

- Har vi grunn til å feire, må vi gjøre det når tiden er inne for det. Festen kan vente til mai.

I fjor ga Brendan Rodgers spillerne fri på 1.juledag. 24 timer senere tapte Liverpool 3-1 for Stoke. Dette vil ikke manageren ha noen repetisjon av. I år vil spillerne trene 1.juledag, og forberede seg til kampen mot Manchester City på Boxing Day.

Manchester City har ikke avgitt poeng på Etihad Stadium denne sesongen. Mignolet håper å kunne ødelegge den statistikken.

- Det faktum at 1.juledag kommer dagen foran en viktig kamp gjør det ikke enklere for oss, så vi vil trene, sier Mignolet.

- Alle er proffe nok til å håndtere situasjoner som dette. Hva jeg ønsker meg til jul? En seier på Boxing Day hadde vært flott.

- Julen er alltid en hyggelig høytid for familien. Både min kones foreldre og mine egne foreldre kommer hit i julen. Den eneste forskjellen på en belgisk jul og en engelsk jul er at folk i Belgia feirer mer på julaften enn på 1.juledag. Men vi spiser også kalkun!

Mignolets overgang til Liverpool har forøvrig resultert i et skikkelig oppsving for Liverpools offisielle supporterklubb i Belgia, Flemish Reds.

- Over 150 belgiere var over på kampen mot Cardiff, forteller målvakten.

- Det var satt opp en egen buss for mine venner og en annen buss ble organisert av supporterklubben. The Flemish Reds eksisterte før jeg kom til klubben, men antall medlemmer har utvilsomt økt. Klubben nyter stor støtte i Belgia, og antall supportere vokser. Det er flott å få en slik støtte fra mitt hjemland.

Besøk fra hjemlandet er alltid kjekt, men Mignolet mister ikke fokus av den grunn.

- Vi har fått en god start, men sesongen er lang. Det er fortsatt mange kamper som skal spilles, og mye kan skje fra nå og ut sesongen. Vi vet hvor vi ønsker å ende opp, men det handler om å få mest mulig ut av hver enkelt kamp.

- Vi legger alt bak oss etter en seier. Vi ser fremover. Som fotballspiller tenker du kun på neste kamp. Vi står foran en viktig kamp mot Manchester City, og vi ønsker å gjøre det bra i den. Vi kommer til å jobbe hardt på trening, for å forberede oss på oppgaven.