Avslår bud under £45M

Liverpool Echo melder at Liverpool FC kommer til å avslå bud under £45M for Luis Suarez. Spilleren må også levere transfersøknad dersom han ønsker et klubbskifte.

Luis Suarez har ikke lagt skjul på at han er fristet av et klubbskifte til Real Madrid i sommer, men Liverpool har foreløpig ikke mottatt bud. Liverpools standpunkt overfor Suarez har ikke forandret seg etter at de ble overrasket over kommentarer han ga i Sør-Amerika før Confederations Cup. Spissen hevdet at han hadde blitt et offer for engelsk presse og at han trengte å flytte fordi familien hans led. Suarez gjorde det også klart at Real Madrid var hans foretrukne destinasjon.

Liverpool har hele tiden påpekt at de ikke er interessert i å selge Suarez, og det er fortsatt tilfelle. Spissen har ikke informert Liverpool direkte om sitt transferønske, og det har heller ikke kommet noen forespørsler om kjøp av spilleren. Uruguayaneren er dessuten en nøkkelspiller i manager Brendan Rodgers’ planer for neste sesong.

Suarez har fortsatt tre år igjen av sin kontrakt, og Liverpool mener at de har full kontroll over situasjonen. Rodgers har tidligere innrømmet at hver spiller har sin pris, og det er ikke noe annerledes for Suarez.

Ifølge Liverpool Echo må det komme et bud på rundt £45M og en transfersøknad fra spilleren om klubben i det hele tatt skal vurdere å selge. De røde mener at spillerens verdi i det minste er doblet siden han kom for £22,8M fra Ajax for to og et halvt år siden.

Det antydes at Real Madrid planlegger å vente til veldig sent i transfervinduet før de forsøker å hente spilleren i den tro at Liverpool vil akseptere en lavere pris istedenfor å risikere å beholde en misfornøyd spiller. Liverpool har påpekt at det blir uaktuelt. Klubben er bestemt på å unngå en gjentagelse fra januar 2011, da Fernando Torres tvang frem en £50M-overgang til Chelsea på transfervinduets siste dag. Liverpool hadde liten tid til å finne en ersattter, og betalte rekordsummen £35M for Andy Carroll.

Ikke bare må tilbudet være det rette, men også tidspunktet. Liverpool kommer ikke til å vurdere sene bud i overgangsvinduet ettersom de trenger tilstrekkelig tid for å reinvestere midlene på en god måte. Liverpool håper at prislappen vil skremme bort rivaliserende klubber.

Både Pepe Reina og Sebastian Coates går en usikker fremtid i møte etter signeringene av keeper Simon Mignolet og midtstopper Kolo Toure. Det har imidlertid ikke kommet bud på noen av spillerne.