Ayre tar Suarez i forsvar

Mansfield-formann John Radford gikk i går til frontalangrep på Luis Suarez gjennom engelsk presse. Nå svarer Liverpools administrerende direktør, Ian Ayre, på tiltale.

Radford hevdet i sitt angrep på Suarez at Liverpool-ledelsen med Ayre i spissen var flaue over Suarez sin oppførsel i forbindelse med 2-1 scoringen på One Call Stadium. Dette tilbakeviser Ayre på det sterkeste.

Radford kalte Suarez for en juksemaker etter at ballen traff hånden til uruguayaneren før han gjorde Liverpools andre mål i kampen, og mente at spissen burde skjemmes. Radford hevdet også at Suarez skrøt av handsen gjennom sin målfeiring, og at selv Liverpool-direktørene var skamfulle.

- Det er bare tull å hevde at jeg ble flau. Jeg snakket med deres formann etter kampen og tok ham i hånden. Jeg takket ham for deres gjestfrihet og ønsket dem lykke til med resten av sesongen, forteller Ayre til Liverpool Echo.

- Han sa at vårt andre mål var en klar hands. Jeg sa at dommeren ikke mente det var gjort med vilje, og målet ble gitt og livet går videre. Jeg indikerte på ingen måte at jeg var flau over det som hadde skjedd. Jeg var den eneste Liverpool-direktøren som var tilstede, så jeg aner ikke hvem han refererer til, fortsetter han.

- Jeg ble overrasket da jeg leste hans kommentarer, fordi Mansfield-manageren og spillerne viste stor verdighet etter kampen. De snakket fornuftig, og poengterte at slike ting skjer i fotball hele tiden. Det var en flott kamp, og en flott begivenhet. Mansfield opptrådte fantastisk som lag, både på og utenfor banen.

- Jeg er bare skuffet over formannens kommentarer. Han er såret etter å ha blitt slått ut, du kan ikke klandre ham for det, men det er feil å påstå at Luis kysset hånden sin for å skryte av handsen. Luis gjør eksakt det samme hver gang han scorer.

Ayre mener kritikken av Suarez i engelske medier har gått over alle støvleskafter etter denne episoden.

- Mye har blitt skrevet om dette, men realiteten er at dommerens avgjørelse er endelig, noe vi til stadighet blir fortalt. Jeg aner ikke hva folk forventet at Luis skulle gjøre? Ballen rikosjetterte opp i hånden hans fra keeper så raskt at det ikke var tvil om at dette var et tilfelle der ballen søkte hånden. Han gjorde det alle spillere ville ha gjort, og satte ballen i mål.

- Det er ikke Luis som skal avgjøre om handsen var gjort med vilje eller ei. Det er dommeren og assistentene hans som skal ta den avgjørelsen. De mente at målet skulle godkjennes.

- Det har vært en rekke avgjørelser som har gått mot Luis denne sesongen. Denne gikk hans vei. Det ser ut som Luis nærmest blir forfulgt, noe som er uheldig. Han har vår fulle støtte. Han er en fantastisk spiller, som gjør et enormt bidrag for klubben. Jeg kjenner Luis, og vet at dette ikke vil affisere ham, for han er psykisk sterk.