Bedre andre halvdel

Uavgjort mot Chelsea sist søndag gjør at Liverpool garantert vil sikre seg flere ligapoeng i andre halvdel av sesongen enn etter de første 19 kampene i Premier League.

God uttelling på de fire siste ligakampene kan gi en mulighet til å passere Everton, men 6.plass synes å være maksimum av hva Liverpool kan oppnå i den første sesongen i Premier League med Brendan Rodgers som manager.

Den nye sjefen har hele tiden uttalt at denne sesongen vil være et år hvor en ønsker å bygge en grunnmur for ønsket suksess senere. Rodgers vil likevel lete etter lyspunkter fra en sesong som synes å ende uten at de røde fra Anfield kvalifiserer seg for spill i Europa.

Etter 34 av 38 ligakamper har Liverpool tatt 51 poeng, og det er ett mindre enn de totalt 52 forrige sesong som gjorde at Kenny Dalglish ledet laget til 8.plass. En vil forvente at slikt sett vil det bli en fremgang.

Det har også vært fremgang i inneværende sesong.

Kampen mot Stoke 2.juledag betydde halvspilt serie i 2012/13. Da lå LFC på 10. plass med 25 poeng på 19 kamper. Seks kamper var vunnet og tapt, mens syv hadde endt med uavgjort. Målforskjellen var 28-26.

Tallene siden er 26 poeng på 15 kamper, med syv seire, fem uavgjorte og tap mot Man Utd borte (1-2), WBA hjemme (0-2) og Southampton borte (1-3). Målforskjellen er på solide 33-16 på de 15 kampene.