Bergheim ble Årets Supporter 2012/13

Supporterunionen for Britisk Fotball har valgt Thomas Larsen Bergheim til Årets Supporter 2012/13. Juryen besto av Øyvind Alsaker(TV2), Bent Uvaag Johansen (SBF) og Trond Fuhre (jury leder/SBF)

Thomas Larsen Bergheim (Liverpool), Cato Visdal Mikalsen (Leeds) og Jarle Gunstad (Rochdale) var de tre nominerte til Årets Supporter 2012/13.

I nominasjonen, levert av Bertil Holen, står det følgende om Thomas Larsen Bergheim:

Vil foreslå den egentlige grunnleggeren av Liverpool Supporterklubb som kandidat til årets supporter i supporterunionen.

Thomas Larsen Bergheim skrev i sin tid medlemsbrev for hånd og sendte ut til medlemmene han etter hvert fikk, dette var så langt tilbake som i 1978, da han tjenestegjorde på Skjold i Indre Troms. Og siden har han bare fortsatt.

LFCSCSB har som tradisjon å nominere sin egen Årets supporter til supporterunionen, og gjør det i år også. Men som privatperson kan jeg foreslå andre kandidater, så derfor Thomas.

Litt stikkord om hvorfor:

Thomas har vært Liverpool supporter i 50 år - fra 1963. Han har reist siden 1976 til Liverpool/UK/finaler.

Han fokuserer alltid på supporterne, mer enn spillere og ledere, og er en folkets mann. Han skriver i sine innlegg i Kopite om andre supporterklubber, får fram ildsjelene.

Thomas har en egenartet og stor entusiasme. Han har ymse roller, som styremedlem i LFCSCSB i årevis, skribent (Thomas legger inn et godt ord), han er reiseleder, toastmaster, auksjonarius, debattant på TV, han har stort nettverk i Liverpool og i andre supporterklubber.

Han har også skrevet artikler som ble godt mottatt i bladene til Arsenal og Leeds, samt tilbudt seg å skrive for ManU og Tottenham, for å bygge supporterkultur på tvers av klubbene.

Thomas henger på LFCs klubbmuseum som "Pondus", og har gitt en stripe til klubben.

Han deltok nylig i en debatt på TV (TV2) om supporterkultur, og har gode venner i andre klubber, som Everton, Arsenal, Tottenham, ManCity, ManUtd, Norwich, Leeds, Newcastle, QPR – alle kjenner Thomas!

Thomas står for respekt for hverandre, ikke hat!

Regner med dere får inn mange andre Liverpoolkandidater, jeg mener Thomas er den beste av dem!