Best scoringssnitt i Europa

Luis Suarez har best scoringssnitt av toppspissene i de beste europeiske ligaene. Bedre enn Cristiano Ronaldo, Lionel Messi og Zlatan Ibrahimovic. Liverpool-spissen har flere nettkjenninger enn Manchester United på hjemmebane.

Luis Suarez står med 14 mål på 10 ligakamper denne sesongen. Hans andre nettkjenning mot West Ham har av de fleste blitt kreditert som et selvmål av Joey O’Brien.

Suarez har et scoringssnitt på 1,4, og det er bedre enn Cristian Ronaldo, Lionel Messi og Zlatan Ibrahimovic. Gullballfavoritt Ronaldo har scoret 1,21 mål per kamp, mens Atlético Madrids Diego Costa følger på tredje med 1 mål per kamp.

Av de mest fryktede spissene i Europa er det bare Zlatan Ibrahimovic som har flere målgivende en Luis Suarez, og Ibrahimovic spiller i den franske ligaen som anses som svakere enn Premier League.

Luis Suarez har med sine 11 nettkjenninger på fem kamper scoret flere mål på Anfield alene enn Manchester United (8) har scoret på åtte kamper på Old Trafford. Liverpool-spissen har bidratt til 41 prosent av Liverpools mål denne sesongen (høyest i Premier League).

Jamie Carragher mener Luis Suarez kan bli den beste spilleren i klubbens historie.
- Når det gjelder ferdigheter, kan han bli den beste spilleren til å ha spilt for Liverpool, uttaler Jamie Carragher til Liverpool Echo.

- For å bli ansett som en toppspiller eller den beste spilleren ved siden av spillere som Kenny Dalglish og Steven Gerrard, som begge har vunnet e-cupen, må han vinne store kamper, trofeer og cupfinaler.

- Det handler også om lang tilhørighet. Han må være der hele tiden og tilbringe mye i tid i klubben. Når det gjelder naturlige ferdigheter, er han trolig så god som noen som har vært i klubben.

- Kenny Dalglish scoret vinnermålet i Serievinnercupen og Steven Gerrard hadde sin opptreden i Istanbul. Suarez trenger slike øyeblikk. Da vil han kunne bli nummer én.
 

STATISTIKK

Luis Suarez 10 kamper 14 mål 4 assist. Snitt: 1,4
Ronaldo 14 kamper 17 mål 3 assist Snitt: 1,21
Diego Costa 15 kamper 15 mål 1 assist. Snitt: 1
Ibrahimovic 16 kamper 13 mål 6 assist Snitt: 0,81
Falcao 14 kamper 9 mål 0 assist Snitt: 0,64

Kilde: Liverpool Echo