Clemence kjemper mot kreften

Keeperlegenden Ray Clemence har fått påvist kreft for andre gang, og gjennomgår nå en cellegiftkur.

65-åringen fikk diagnosen prostatakreft i 2005, men responderte godt på behandling den gangen. Men under en sjekk i november i fjor ble det oppdaget at kreften var tilbake, denne gang i form av en svulst i nakken. Dette er grunnen til at Clemence trakk seg fra sin jobb i det engelske fotballforbundet i forrige måned. Da hadde han fortsatt å jobbe i nesten ett år etter at han fikk beskjeden om svulsten.

- Det var et sjokk, siteres Clemence av Liverpool Echo om beskjeden om at kreften var tilbake.

- Cellegiftbehandling er så tøft. Du føler deg dårlig i hele kroppen. I begynnelsen mistet jeg mesteparten av håret, og følte meg elendig. Jeg la på meg også. Men jeg liker å tro at det hjelper meg at jeg har vært fotballkeeper.

- For å være keeper må du være tykkhudet og ha en sterk personlighet. Du må være sterk for å komme gjennom vanskelige perioder som keeper, og jeg ser på dette på samme måte.

- En periode følte jeg at jeg var dypt inne i den mørkeste skog, men nå er jeg i utkanten av skogen. Men jeg er ikke helt ute ennå.

- Kreften er på tilbakegang. Sist de sjekket hadde svulsten blitt redusert med 50%. Om et par uker håper jeg på ytterligere gode nyheter. Jeg går på noen fantastiske tabletter nå. Det er fortsatt cellegift, men det er kun de syke cellene som blir angrepet.

Om avgjørelsen om å forlate fotballforbundet, hvor han hadde jobbet siden 1996, sier Clemence følgende:

- Jeg har tre vidunderlige barn, men som far så jeg ikke så mye til dem som jeg burde ha gjort, fordi jeg var travelt opptatt med å være den jeg ønsket å være. Nå har jeg ni barnebarn, og dersom jeg ikke er forsiktig vil jeg ikke se så mye til dem heller.