Coady scoret i bittert poengtap

Conor Coady scoret kampens første mål da England til slutt måtte nøye seg med 2-2 etter å ha ledet 2-0 mot Irak i U20-VM. Jon Flanagan spilte samtlige minutter.

England åpnet klart best mot Irak i den første gruppespillskampen i gruppe E i U20-VM, og hadde tre gode sjanser før kvarteret var passert. Blant annet fikk Conor Coady et skudd blokkert i det 8. minutt. Irak kom til sin første sjanse i det 37. minutt. Liverpool-spilleren var Englands kaptein og anker på midtbanen.

I det 41.minut tok England ledelsen ved Conor Coady. En corner ble slått inn i feltet før den ble flikket videre. Coady dukket opp ved bakre stolpe og headet ballen i mål.

Irak var nær utligning like etter pause, men Manchester United-keeper Sam Johnstone foretok en fabelaktig dobbelredning. England gikk imidlertid rett opp og scoret. En flott tversoverpasning kunne bredsides i mål av Middlesbroughs Luke Williams.

Kampen så ut til å være punktert, men Irak ville det annerledes. Sølvmedaljevinnerne fra U19-mesterskapet i Asia reduserte fra straffemerket i det 75. minutt etter en felling fra keeper Johnstone. Det skulle også bli enda verre for engelskmennene. Tre minutter på overtid kom utligningen til 2-2. Jon Flanagan lå nede og glapp i markeringen.

Conor Coady pådro seg gult kort på overtid for protester. Jon Flanagan spilte samtlige minutter, men hadde flere dårlige avleveringer.  Høyrebacken så ut til å pådra seg en lettere skade i en situasjonen ute ved sidelinjen like før Iraks utligning.

I den andre kampen i gruppen vant Chile 2-1 mot Egypt. England møter Chile på onsdag.