Cole klar for West Ham

Liverpool FC bekrefter at Joe Cole er klar for West Ham. Spilleren går på fri transfer til London-klubben. Fikk ikke så mye spilletid i Liverpool som han ville ha likt.

Joe Cole forlater Liverpool etter to og et halvt år i klubben. 31-åringen ble hentet fra Chelsea i juli 2010. Midtbanespilleren fikk totalt 42 kamper og scoret fem mål for de helrøde. Hans siste nettkjenning kom mot hans nye arbeidsgiver i 3-2-seieren på Upton Park i desember.

West Ham opplyser at Cole har signert en kontrakt med varighet på 18 måneder. Det er like lenge som spilleren hadde igjen av avtalen med Liverpool. Ifølge Sky Sports var den gjenstående tiden av kontrakten på Anfield verdt om lag £7M i lønn for Cole. Det er langt unna hva West Ham var villig til å betale ham, men Liverpool skal ha godtatt å betale £3M til spilleren for å få ham vekk fra lønningslisten.

- Dette er en flott overgang for meg. Det å returnere hit bringer tilbake alle minnene fra banen jeg lærte å spille på. Det er her jeg lærte spillet, og jeg er glad for å ha fått en ny sjanse her. Jeg har alltid elsket West Ham. Jeg håper at jeg kan gi klubben noen minnerike sesonger, sier Joe Cole til whufc.com.

- Tidspunktet for å komme tilbake var det rette for meg. Jeg er glad. Jeg er tilbake i London. Jeg er henrykt over å være her. Jeg ønsker å være her og gjøre inntrykk.

- Sam (Allardyce) behøvde ikke å reklamere for klubben for at jeg skulle returnere. Jeg har hatt 18 måneder i Liverpool hvor jeg ikke har spilt så mye. Sam ønsker å benytte meg. Jeg kommer til å trenge kamper for å komme tilbake på mitt beste, men jeg ønsker å spille fotball og komme hit og hjelpe laget.

- Det var en stor grunn til at jeg kom tilbake – det faktum at alle her ønsker at jeg skal gjøre det bra. Fansen har alltid vært flott mot meg, uansett når jeg har vært tilbake og også når jeg har besøkt familien i området.

- Jeg føler også at jeg skylder klubben litt. Hadde det ikke vært for West Ham, ville jeg ikke ha vært fotballspiller. Klubbens gode juniortrenere lærte meg spillet.

Cole fikk ti kamper for Liverpool denne sesongen, derav seks fra innbytterbenken.. Forrige sesong spilte han regelmessig på utlån i franske Lille.

- Vi spilte i Champions League og havnet på 3.plass i ligaen. Det var en god teknisk liga med mange gode spillere. Jeg spilte cirka 40 kamper, og jeg trivdes med det. Det var bare i min tid i Liverpool at jeg ikke spilte så mye som jeg ville ha likt. Slikt skjer, men jeg har flyttet på meg nå. Forhåpentligvis får jeg en flott tid her.

LFCSCSB/Liverpool.no ønsker Joe Cole lykke til videre i karrieren.