Coutinho må opereres

Liverpool FC melder at Philippe Coutinho må gjennomgå et kirurgisk inngrep for å stabilisere sin skadde skulder. Klubben håper at brasilianeren er tilbake på banen i slutten av oktober.

Liverpool FC bekrefter på sine offisielle nettsider at Philippe Coutinho må ha et kirurgisk inngrep på skulderskaden han pådro seg i mandagens kamp i Swansea.

Brasilianeren landet forkjært og måtte forlate banen i andre omgang på Liberty Stadium etter å ha blitt sparket ned av Ashley Williams.

Etter å ha blitt undersøkt av Liverpools medisinske stab i dag, er det blitt bestemt at Couintho vil ha et stabiliserende kirurgisk inngrep på AC-leddet i skulderen.

Liverpool FC håper at 21-åringen skal være tilbake på banen mot slutten av oktober måned.

AC-leddet er en forkortelse for akromioklavikulærleddet. Dette er leddet mellom kragebeinet (klavikula) og den øvre del av skulderbladet (akromion) nær ytterkanten av skulderen. Leddet inneholder en bruskskive (discus), en leddhinne og leddbrusk som dekker de to leddendene som er festet sammen med leddbånd. Det er et forholdsvis stivt ledd, men det har en viktig stabiliserende og "fjærende" funksjon i overgangen mellom armen og kroppen.

AC-leddet befinner seg oppå skulderen og kan skades ved fall eller slag mot skulderen, slik som i Coutinhos tilfelle. Resultatet kan bli et ustabilt og smertefullt ledd, noe som vil kreve konservativ behandling eller kirurgi. Liverpool FC har altså valgt sistnevnte behandlingsmåte for brasilianeren.

Dersom du ønsker siste nytt om Liverpool sendt direkte til din mobil når det skjer - Prøv denne linken.