Critchley erstatter Cooper

Ifølge Crewe-manager Steve Davis vil Crewes akademi-direktør Neil Critchley bli Liverpools nye U18-manager etter Steve Cooper.

Crewes akademi-direktør Neil Critchley er på vei til å bli Liverpools nye U18-manager. Steve Cooper hadde ansvaret for Liverpool U18 forrige sesong, men i sommer har Mike Garrity, som til vanlig har ansvaret for U6-U11, ledet laget under sesongoppkjøringen.

Fra Crewe meldes det nå at Neil Critchley forlater sin stilling til fordel for U18-jobben på The Academy i Kirkby. 34-åringen har vært på Gresty Road som spiller og trener i mer enn to tiår. Crewe Chronicle opplyser at Critchley forlot Crewe Alexandra for siste gang fredag.

Critchley kom til Crewe da han gikk på barneskolen, men fikk kun én førstelagslagskamp for klubben før han ble trener. Han er kun en av bare 16 såkalte FA Elite Coaches i England, og er meget høyt ansett etter å ha blitt veiledet av Dario Gradi og Steve Holland.

- Det ser ut som Neil drar til Liverpool U18. Han fortalte meg at han hadde fått en henvendelse. Jeg vil forestille meg at han vurderer et fantastisk tilbud og en mulighet til å dra til Liverpool, sier Crewe-manager Steve Davis til Crewe Chronicle.

- Det vil bli et stort tap for oss fordi han er en flott fyr, og en flott tjener for klubben. Han har gjort en utmerket jobb med de unge spillerne som har tatt steget opp. Jeg har stor respekt for Neil. Vi ønsker ham lykke til.

- Dette er ikke negativt. Det er meget positivt at en av våre lysende, unge trenere blir vurdert av Brendan Rodgers.

- Se på vår historie og hvilke spillere vi har produsert og solgt opp gjennom årene, tre toppspillere, og det har med standarden på trenerne å gjøre.

- Det er derfor vi har det akademiet vi har. Vi har mange fantastiske trenere, mange eks-spillere. Neil var vært meget lojal og utviklet seg selv. Det går ikke ubemerket hen. Hvis en klubb selger spillere for millioner av pund, så er det en grunn til det. Det er selvsagt litt kvalitetsfolk involvert i den prosessen, og Neil er en av dem.

- Det gjør oss godt at han blir lagt merke til av en av toppklubbene i landet, og det viser hvilket akademi vi har.

Dersom du ønsker siste nytt om Liverpool sendt direkte til din mobil når det skjer - Prøv denne linken