Debrecen bekrefter forsøk på kampfiksing

Debrecen bekrefter at deres Champions League-kamp mot Liverpool på Anfield i 2009 ble forsøkt fikset. Ingen mistanke rettet mot Liverpools aktører.

Debrecen opplyser at UEFA tok affære mot keeper Vukasin Poleksic i 2010 for ikke å ha innrapportert at han hadde blitt kontaktet av kampfiksere før to e-cupkamper, mot Liverpool og Fiorentina. Poleksic ble utestengt i to år, men UEFAs tiltale på den tiden omhandlet bare Fiorentina-kampen. Liverpool har opplyst at de aldri ble varslet om at kampen på Anfield var under etterforskning. Det har ikke blitt rettet mistanke mot noen i Liverpool, som vant kampen 1-0.

- Standpunktet til UEFAs disiplinærkomité var at Vukasin Poleksic forsømte sine forpliktelser da han ikke rapporterte i tide, før to av DVSCs e-cupkamper, at ukjente personer forsøkte å overtale ham til å påvirke utfallet av kampene. De to kampene var bortekampen mot Liverpool og hjemmemøtet med Fiorentina. Verken DVSC eller spilleren ønsker å foreta seg noe ytterligere ettersom all informasjon om denne saken kom ut sommeren 2010, skriver Debrecen i en pressemelding på sin nettside.