Debut ga mersmak

Tiago Ilori debuterte for Liverpools reservelag mot Sunderland på Anfield tirsdag kveld. Debuten ga mersmak, og nå håper portugiseren å få spille på samme arena for førstelaget.

Ilori fikk ikke trent så mye i sommer, på grunn av en brukket hånd, men nå er midtstopperen godt i gang med å bygge opp formen igjen etter å ha trent i to uker på Melwood sammen med sine nye lagkamerater.

- Jeg likte å spille i reservelagskampen, og det var en flott seier, uttaler Ilori til Liverpool Echo.

- Nå håper jeg at jeg kan fortsette å vinne kamper på Anfield. Alle spillere ønsker spilletid, uansett om det er for førstelaget eller reservelaget.

- Jeg ønsker å spille så mange minutter som mulig. Jeg fikk ikke noen skikkelig pre-season på grunn av en skadet hånd, men det er godt å være skadefri nå. Jeg liker meg her. Brendan Rodgers virker å være en flott fyr og en god trener. Jeg vil gjøre mitt beste for klubben.

Med Daniel Agger, Martin Skrtel, Kolo Toure og Mamadou Sakho i troppen står Ilori foran en hard kamp for å spille seg inn på Liverpools førstelag. 20-åringen tror imidlertid at han har kapasitet til å bli fast inventar i Premier League.

- Dette er den beste ligaen i verden, og det har alltid vært min drøm å komme hit for å spille. Det er ikke lett å forlate landet du vokste opp i, men det var ikke så vanskelig heller fordi jeg visste jeg gjorde det jeg ønsket å gjøre. Det gjorde det hele enklere. Jeg er klar over at det var et par andre klubber som var interesserte i meg, men måten Liverpool håndterte det hele på, og snakket med meg på, gjorde det hele til et enklere valg.

- Klubbens historie spilte en rolle, men det handlet mest om deres tilnærming og måten de opptrådte på. Jeg følte at dette var plassen å være.

- Jeg er kanskje ikke noen fighter slik den typiske midtstopper gjerne er, men jeg kan være aggressiv når jeg behøver det. Jeg liker å ta med meg ballen fremover, og jeg er også rask.

Ilori har knust sprintrekorder i Sporting Lisboa som ble holdt av Cristiano Ronaldo og Nani.

- Det er sant at de har sprint-tester i Sporting, og jeg har rekorden i en av dem, bekrefter forsvarsspilleren.

- Det er snakk om rundt tre sekunder på 30 meter. Jeg lærte mye i Sporting. Den største kampen jeg spilte i var borte mot Benfica forrige sesong. Det var foran 62000 tilskuere. Vi tapte 2-0, men vi spilte veldig bra og det var en stor opplevelse.