Debuten til Carra

Jamie Carragher forteller om sin første kamp for Liverpool, og hans første kamp fra start da han scoret foran The Kop.

- Alle unge spillere vil fortelle deg det, du trenger å få gjort unna den første, sier Jamie Carragher til Liverpool Echo om da han som 18-åring debuterte borte mot Middlesbrough. Datoen var 8.januar 1997, da Roy Evans byttet ham inn for Rob Jones med 15 minutter igjen å spille. Det kunne imidlertid ikke hindre at de røde ble slått ut av Ligacupen med 1-2.

- Du har gjort det. Du har spilt for Liverpool og ingen kan noen sinne ta det fra deg.

- Jeg trodde faktisk jeg ville starte den kvelden og var litt skuffet over å sitte på benken. Da jeg ble byttet inn var jeg ikke nervøs, jeg var aldri det som gutt.

- Kanskje det hadde noe med min personlighet, men jeg har hele tiden ment at jeg burde ha fått sjansen tidligere!

- Det var slik jeg var. Jeg ville banke på døren til Roy Evans da jeg var 18 og spørre om «når kan jeg komme på laget? Hvorfor er han foran meg?» Jeg presset alltid på for å komme inn.

Jamie tilbrakte to år fra han var 14 på fotballforbundets «School of excellence». Etter at han kom tilbake ble han bl.a. juniormester med Liverpool. Tre dager etter at han debuterte i Middlesbrough, ble han byttet inn i hjemmekampen mot West Ham før han fikk sin første kamp fra start mot Aston Villa. På Anfield.

- Kvelden før hadde jeg blitt fortalt at jeg skulle spille midtstopper, men den internasjonale klareringen til Bjørn Kvarme kom igjennom i tide. Det var derfor meningen at jeg skulle starte på benken, men Patrik Berger ble syk slik at jeg fikk starte sentralt på midtbanen.

- Det var en stor dag og et av høydepunktene i min karriere med Liverpool. Å score foran The Kop var glimrende. Jeg husker brølet da ballen gikk inn.