Derbyet ga mersmak

Simon Mignolet spilte strålende i sitt første Merseyside-derby, og forteller at han nå ser frem til å spille i flere lokaloppgjør mot Everton.

- Det var så mye som skjedde i derbyet. Jeg er glad for at jeg har spilt i et derby, og håper jeg får ta del i mange flere i fremtiden, sier Mignolet til Liverpool Echo.

- Jeg er ikke den type spiller som blir revet med av begivenheten, men det er alltid fint å ha lagt det første derbyet bak seg, slik at man vet hva som venter i fremtiden, fortsetter keeperen.

- Det er ikke ofte du som keeper slipper inn tre mål og gjør ni redninger i samme kamp.

- Jeg er glad for at jeg hjalp laget. Det er grunnen til at jeg er her. Forhåpentligvis kan jeg fortsette med det. Men Daniel Sturridge sitt utligningsmål var viktigere enn noe jeg gjorde i kampen. Hadde han ikke scoret med den headingen ville ingen pratet om redningene jeg gjorde.

- Fem minutter før slutt fryktet jeg at vi ville tape kampen, og all den innsatsen vi la ned ville ha vært forgjeves. Men vi tok ett poeng, og det har holdt Everton bak oss på tabellen. Nå må vi bygge videre på det mot Hull. Dersom vi vinner på søndag vil resultatet mot Everton fremstå som godt for oss.

- Det var synd at av alle Everton-spillerne var det Kevin Mirallas og Romelu Lukaku som måtte score! Vi har ertet hverandre en del etterpå. Lukaku klaget etterpå på at han ikke hadde gjort flere mål, så jeg fortalte ham at han skulle være glad for at han klarte å sette to baller bak meg, sier Mignolet om det faktum at Evertons mål ble scoret av hans landsmenn.

- Kevin vet han var heldig som ikke ble utvist for taklingen på Luis Suarez. Det ville ha forandret kampen, men du må bare akseptere slike avgjørelser og komme deg videre.

- Kevin og Romelu bor i Manchester, så jeg ser ikke så mye til dem, men jeg snakker mye med dem når vi møtes i forbindelse med landslagssamlinger. Begge viste mot oss hvor viktige de er for Everton.

- Manageren har ikke gått gjennom kampen med oss ennå, men han vil helt sikkert gjøre det i løpet av de kommende dagene. Alle er klar over hva vi kan gjøre bedre. Vi snakket om det etter kampen, og også på trening på mandag. Vi vet vi må gjøre det bedre. Vi må ta oss selv i nakken og sørge for at vi ikke slipper inn tre mål i en kamp igjen denne sesongen.

Nå står Mignolet og resten av Liverpool-spillerne foran en hektisk desembermåned, som starter borte mot Hull på søndag. Mignolet spilte under Hull-manager Steve Bruce i Sunderland, og vet således litt om hva som venter.

- Jeg kjenner Steve Bruce godt. Han vil sørge for at Hull er klare for oppgaven. De er et veldig solid lag, med fysisk sterke spillere. De vil være klare for å møte et lag som Liverpool, så det blir helt klart ingen enkel kamp, sier keeperen.

- Vi må fokusere på oss selv, og sørge for at vi gjør de riktige tingene. Det er så mange kamper som skal spilles på denne tiden av året, og vi må sørge for at vi får god uttelling i løpet av denne travle perioden.

- Vi er på andreplass i ligaen, og vi må sørge for at vi fortsetter sesongen på samme måte som vi har startet den. Vi har en stor tropp, så forhåpentligvis vil vi klare å håndtere eventuelle skader og suspensjoner.

Det er i morgen 15 år siden Steven Gerrard debuterte for Liverpool, og Mignolet er imponert over kapteinen.

- Det å spille for Liverpool FC i 15 år er en utrolig prestasjon. Det sier litt om Steven at han har spilt på høyeste nivå i så lang tid, og fortsatt er en svært viktig spiller for oss. Det faktum at han fortsatt er i så god form, og løper mange kilometer i hver kamp, viser hvor godt han har tatt vare på seg selv.

- Det handler ikke bare om måten han opptrer på ute på banen, men også om hvordan han er utenfor banen. Han er en gentleman. Han har oppnådd så mye i sin karriere, og jeg ønsker at han får mange flere år i Liverpool.

- Mot Everton leverte han igjen kvalitetsbidrag, og det har han gjort i 15 år. Jeg er sikker på at han vil fortsette å gjøre det samme i årene som kommer.