Dette er Aly Cissokho

Aly Cissokho ble født den 15.september 1987. Han har en landskamp for Frankrike. Han vant ligaen i Portugal med Porto i 2008/09, og den portugisiske cupen samme år. Med Lyon vant han den franske cupen i 2012.

Cissokho ble født i den franske byen Blois i september 1987, og i oppveksten representerte han en rekke lokale lag før han sluttet seg til Gueugnon, hvor han fikk sin seniordebut. Etter litt over ett år på førstelaget der gikk ferden videre til den portugisiske klubben Vitoria de Setubal sommeren 2008. Han gjorde seg såpass bemerket der at at Porto kjøpte ham bare et halvt år senere, i januar 2009.

Det var i Porto at Cissokho virkelig begynte å blomstre, og han hjalp sin nye klubb til The Double i 2008/09. Han debuterte i Champions League for Porto, og nådde kvartfinalen i turneringen.

Etter bare en sesong i Portugal returnerte imidlertid Cissokho til hjemlandet Frankrike, hvor han skrev under for de regjerende mesterne Lyon. Her fant han seg umiddelbart til rette, og spilte blant annet mot Liverpool både på hjemme- og bortebane i gruppespillet i Champions League i 2009/10-sesongen. Lyon spilte seg helt frem til semifinalen i turneringen, og Cissokho startet alle deres 14 kamper.

I Lyon fikk Cissokho et rykte på seg for å være en av Europas beste venstrebacker, og han var i så god form at han ble tatt med i landslagstroppen. Hans til dato eneste landskamp for Frankrike kom mot Norge i 2010.

Cissokho hjalp Lyon til å vinne den franske cupen i 2012, før ferden gikk til La Liga og Valencia. Etter 32 kamper og 2 mål i Spania havnet så venstrebacken i Liverpool på lån for hele 2013/14-sesongen.