Dette er Kolo Toure

Liverpools nyeste spiller har vunnet Premier League med både Arsenal og Manchester City. Han etterfølger Robbie Fowler og Craig Bellamy på fri overgang fra de lyseblå i Manchester.

Fullt navn: Kolo Habib Toure
Født: 19.03.1981 i Bouake, Elfenbenskysten
Høyde: 183 cm

Toure har blitt enig med Liverpool om en toårig avtale, etter å ha gjennomført en vellykket legetest i dag, 28.mai. Avtalen trer i kraft 1.juli, da hans kontrakt med Manchester City løper ut.

Kolo Toure har vunnet Premier League med Arsenal i 2003-04 og med Manchester City i 2011-12. Han vant FA-Cupen med Arsenal i 2002-03 og 2004-05 og hos City i 2010-11. Han vant også ligaen med sin moderklubb ASEC Mimosas i Elfenbenskysten.

Han har to ganger tatt sølv i det afrikanske mesterskapet og har spilt fem kamper i VM-sluttspill.

Da han vant ligaen med Arsenal i 2003-04 dannet han stopperpar med Sol Campbell, etter tidligere i karrieren å ha blitt benyttet på en rekke plasser. The Gunners gikk gjennom sesongen uten å tape en eneste ligakamp.

Kolo er eldst av tre brødre. Han har spilt de siste årene med Yaya i Manchester City, mens Ibrahim spiller for Al-Nasr i Dubai.

Toure har vært kaptein både i Arsenal, Manchester City og for Elfenbenskysten. Han har spilt over hundre landskamper og har seks landskampmål. For Arsenal har han totalt 326 kamper og 14 mål, mens tallene i Manchester City er 99 og 3.

Toure blir den første fra Elfenbenskysten som spiller for Liverpool. Han spilte sin første kamp for Arsenal mot nettopp de helrøde, i FA Community Shield i 2002.

32-åringen vil bli bare den femte spilleren som har kommet fra Manchester City og til Liverpool. De fire foregående er Patrick Finnerhan, Matt Busby, Robbie Fowler og Craig Bellamy. De to sistnevnte kom også etter at deres kontrakt var løpt ut.

I sin karriere i England har han spilt 21 ganger mot Liverpool. Han har vært på det vinnende laget ti ganger, spilt uavgjort ved syv anledninger og bare tapt ved fire tilfeller.

Han ble i mars 2011 utestengt for seks måneder etter å ha feilet en dopingtest. Årsaken var at han hadde tatt noen av slankepillene til sin kone.

Han hadde trøyenummer 28 både hos Arsenal og Manchester City.

Han kostet Arsenal bare £150.000 etter å ha besøkt klubben på prøvespill, mens Manchester City punget ut med £16M for ham i 2009.

Kilder: Liverpoolfc.com, Wikipedia, Liverpool Echo