Drømmer om Brasil-VM

Med seier i kveld vil England kvalifisere seg til VM i Brasil. Daniel Sturridge drømmer allerede om hvordan et VM-sluttspill vil være i landet som har fem gull på CV-en.

Det er ventet at Daniel Sturridge vil spille sin åttende landskamp for England i kveld, når laget tar i mot Polen på Wembley. På fredag scoret han sitt andre landslagsmål fra straffemerket da laget vant 4-1 over Ukraina. Med seier er laget til Roy Hodgson klar for VM i Brasil.

- Det blir ikke mye større enn VM i Brasil. Det kommer til å bli mye samba, blir det ikke? Det kommer åpenbart til å være en god atmosfære. Det vil gjøre at det virker mer glamorøst. Jeg vet ikke hva det er med Brasil, men alle linker dem til fotball, sier Liverpools toppscorer ifølge Liverpool Echo.

 

- Stemningen, musikken, supporterne og trommene blant publikum vil gjøre det til en karnivalatmosfære, og jeg tror at alle ønsker å ta del i det fordi det ikke har vært et VM i Brasil på så lenge.

 

- Jeg føler meg beæret over at det skjer for min generasjon, og forhåpentligvis kan jeg være der og oppleve alt som skjer. Det vil bli vilt. Ikke bare for for spillerne, men også supporterne. Jeg vil ikke kunne delta på festen eller nyte caiprinhiaer, men jeg vil se på fra avstand.

 

- Alle spillere har muligheten til å vise seg som verdensklasse. VM tillater folk å bli ting. Noen vil bli helter, mens noen vil bli syndebukk. Forhåpentligvis vil vi ha suksess. Jeg skal ikke lyve og si at det ikke er målet, men det vil bli tøft.

 

- For nå må jeg bare konsentrere seg om å hjelpe oss å kvalifisere oss, og så komme meg med på det flyet. Det er det viktigste.

 

Forrige måned ble 24-åringen kritisert på sosiale medier da han måtte stå over kampene mot Moldova og Ukraina med en lårskade.

 

- Det var så frustrerende. Det verste var  at det var en artikkel på Liverpools nettside hvor de postet noen kommentarer jeg hadde kommet med en uke før, så alt var tatt ut av sammenheng, og supporterne fikk et inntrykk av at jeg brydde meg mer om klubben min enn om landet, men grunnen til at jeg sa det var at det er på bakgrunn av kampene du spiller for klubben at du blir fast for England, og dersom jeg ikke spiller for Liverpool vil jeg ikke bli valgt for England.

 

- Det var det mest frustrerende for meg, for supporterne forsto ikke hvor mye det betyr for meg å spille for England.Jeg har ikke hatt den muligheten som mange andre spillere har hatt tidligere, så for meg var det min tur, så det var skuffende for meg å ikke være involvert.

 

På sine 25 kamper for Liverpool etter overgangen fra Chelsea har Sturridge scoret 19 mål. Denne sesongen er han klubbens toppscorer med åtte.