Echo: Reinas fremtid i LFC er usikker

James Pearce i Liverpool Echo slår fast at Jose Reinas fremtid på Anfield er høyst usikker, trass i keeperens uttalelser om at han er lykkelig i Liverpool.

Brendan Rodgers har avfeid avisskriverier som linker Reina til Barcelona som rykter, og insisterer på at målvakten ikke er til salgs. Reina har uttalt at han er smigret over ryktene, men har samtidig lagt vekt på at han er fornøyd og komfortabel med tilværelsen i Liverpool.

James Pearce i Liverpool Echo tror at spekulasjonene rundt Reinas fremtid bare vil fortsette. Han spår at Barcelona vil lokke Reina og Liverpool med store penger når transfervinduet åpner i juli.

Victor Valdes er på vei bort fra Barcelona, og den katalanske klubben har identifisert 30 år gamle Reina som hans ideelle erstatter. Rapporter i Spania tyder på at Barcelona er villige til å betale Liverpool £10M for å sikre seg keeperen.

Pearce skriver at det langt fra er sikkert at Reina kommer til å dra hjem til Spania, men sier at han sitter med en følelse av at dette er en situasjon som kan utvikle seg dersom Liverpool og Reina blir enige om at de begge har mest nytte av å skille lag. Reina får sjansen til å returnere til klubben der han begynte sin karriere. En klubb han har sterke følelser for. Han spilte 30 ligakamper for Barcelona mellom 2000 og 2002, før han gikk til Villarreal.

Pearce sitter også med en følelse av at Liverpool FC ikke vil kjempe så veldig hardt for å beholde Reina. Dette er en sjanse til å bli kvitt en stor lønnsbyrde, i og med at Reina er en av de aller best lønnede spillerne i klubben.

Echo-journalisten tror imidlertid at dette kan utvikle seg til en lang transfersaga, da Reina nok ønsker at det ser ut som om det er Liverpools avgjørelse at han forlater klubben, mens klubben vil ønske at det ser ut som om at Reina tvinger frem en overgang. Dersom Reina virkelig ønsker seg vekk, vil Liverpool ikke ha særlig annet valg enn å selge til Barcelona.