Få skader denne sesongen

I gjennomsnitt har 90% av Liverpools stall vært tilgjengelig til førstelagets kamper denne sesongen.

- Jeg synes det er ganske bra at vi har hatt 90% av spillerne tilgjengelige til enhver tid, med tanke på at vi har hatt en liten tropp denne sesongen samtidig som vi har spilt europacup, uttaler Glen Driscoll som er Liverpools «Head of Performance».

- Vi har selvsagt prioritert å jobbe mest med spillerne som har en skadehistorikk, som for eksempel Steven Gerrard og Daniel Agger, fortsetter Driscoll i et intervju med Liverpool Echo.

- Dersom du klarer å holde nøkkelspillerne dine skadefrie, vil det øke sjansen for at laget vinner fotballkamper, forklarer han.

- Det er åpenbart at spillerne stoler på metodene vi bruker, og måten manageren jobber på. De stoler på alle i staben her nå.

- Vi gjør vårt beste for spillerne. De har virkelig gitt seg hen til våre metoder, etter å ha sett hvor bra det har fungert. Vi gjør alt vi kan for å holde spillerne skadefrie og i form, og staben her kan være stolte over jobben de har gjort.

- Det handler om å ta godt vare på hver enkelt spiller, og se alle samtidig. Dette er et lag, men du må studere hvert enkelt individ.

De siste ukene har Driscoll og den medisinske staben jobbet mye med Martin Kelly, som er på vei tilbake fra en alvorlig kneskade.

- Martin Kelly har en ganske omfattende skadehistorikk, og er dermed mer utsatt også for fremtidige skader. Han bør se til Steven Gerrard, og se lyst på situasjonen. Noen ganger trenger du også litt flaks. Noen skader kan unngås, mens andre er uungåelige.

- Når folk snakker om skadeutsatte spillere, så kan det ha med de fysiske egenskapene til spilleren å gjøre. Enkelte har dessverre en dårligere fysikk enn andre. Vi må være på vakt, og sørge for at vi gir disse en best mulig sjanse til å holde seg skadefrie gjennom ekstra styrketrening og lignende. Mens andre spillere ikke trenger å gjøre noe ekstra, da de ikke vil pådra seg skader likevel.

- Vi må sørge for at vi tar alle faktorer vi kan med i betraktningen. Det er noe vi har klart veldig bra her. Alle spillere må informere om deres situasjon til enhver tid, både fysisk og psykisk, og også teknisk og taktisk, for vi har også en analyseavdeling linket opp mot manageren. Det er viktig at hver enkelt spiller forplikter seg 100% til dette programmet, slik at vi får ham til å være på topp på alle disse feltene.

Den medisinske staben møtes på Melwood klokken 08.30 hver morgen, før de brifer manager Rodgers om situasjonen til spillerne i et møte.

- Min rolle er en nøkkelrolle som link mellom den medisinske avdelingen og den sportslige ledelsen. Rollen gjør at klubben kan ha en effektiv kommunikasjon mellom avdelingene. Informasjonen vi gir spillerne kan være ganske omfattende og kompleks nå til dags, med alle metodene vi bruker. Du må ha en filosofi som gjennomsyrer hele klubben.

- Gjennom tidligere erfaringer og kunnskaper kan jeg gi støtte på alle disse områdene, og også hente inn informasjon og ekspertise som gjør at manageren får større forståelse for de medisinske problemene.