Fansen vil ha fire i forsvar

Etter tapet for Arsenal har mange Liverpool-supportere ytret ønske om en tradisjonell forsvarsfirer – også liverpool.no’s lesere.

Da skader tvang Brendan Rodgers til å starte med fire midtstoppere i forsvaret – uten hell – mot Southampton i september, tok han grep før ligacupmøtet med Manchester United fire dager senere. Kolo Touré, Martin Skrtel og Mamadou Sakho startet som en ren treer i midtforsvaret, mens Jordan Henderson og José Enrique ble brukt som vingbacker på høyre- og venstresiden.

Det ga mersmak for Liverpool, til tross for at de tapte kampen. Rodgers har nemlig startet med den samme formasjonen som utgangspunkt i hver kamp siden.

– Jeg prøver alltid å få så mange angripere på banen som jeg kan. Jeg følte bare at 3–5–2 var det systemet som passet best for de spillerne jeg hadde tilgjengelig, og jeg syntes spillerne spilte veldig bra. Vi fikk mange spillere med fremover, sa Liverpool-sjefen etter Manchester United-kampen.

Coutinho et nytt alternativ
I etterkant har flere spillere, deriblant Victor Moses og Henderson, variert i den mest offensive midtbanerollen. Men nå er Philippe Coutinho skadefri etter sin skulderskade, og det forventes at den brasilianske Anfield-yndlingen trer inn i playmakerrollen.

– Gode spillere bør ikke ha noen problemer med å passe inn i nye formasjoner. Det virker logisk å fortsette med formasjonen – med de to spissene på topp og Coutinho bak dem. Perfekt, forklarer Jan Mølby til LFC TV.

Men selv om en regner med at Liverpool fortsetter i samme stil den nærmeste tiden, mener Mølby at Arsenal avslørte de tydeligste svakhetene defensivt da London-laget beseiret Merseyside-klubben forrige lørdag.

– Jeg tror 3–5–2-formasjonen åpner oss litt for mye opp noen ganger, så jeg tror vi ganske fort går tilbake til en flat forsvarsfirer, sier 50-åringen. Han triller ballen til manager Brendan Rodgers når han tenker på hvordan fire i forsvaret kan kombineres med det «perfekte» angrepet.

Vil ha fire i forsvar
Også i resten av verden ser de fleste mot en annen type startellever enn hva Liverpool har brukt den siste drøye måneden. En undersøkelse gjort av lokalavisen Liverpool Echo før kampen mot Fulham i morgen, viser at brorparten av de røde supporterne som deltok vil gå tilbake til 4–3–3-formasjonen i morgendagens ligaoppgjør.

Det mest foretrukne forsvaret består da av Glen Johnson, Martin Skrtel, Daniel Agger – valgt foran Mamadou Sakho og Kolo Touré – og José Enrique. Disse har startet én kamp sammen i Premier League denne sesongen. Ifølge spørreundersøkelsen ønsker 44 prosent det istedenfor en treer bakerst.

Det samme gjorde liverpool.no’s lesere i kjølvannet av Arsenal-kampen. Denne uka har over halvparten av drøyt fem tusen stemt at de helst foretrekker en tradisjonell forsvarsfirer i Liverpool-forsvaret. 38 prosent ønsker å fortsette i stilen de røde har vist den siste tiden, med en stoppertreer og to vingbacker på flankene.

Videre ser fansen helst at Lucas, Steven Gerrard og Jordan Henderson skal bekle midtbanekonstellasjonen mot Fulham, mens Philippe Coutinho, Luis Suárez og Daniel Sturridge foretrekkes som ventet på topp.

Hvilken formasjon tror du fungerer best for Liverpool med dagens stall? Avgi din stemme i KopVote på forsiden av liverpool.no.