Feiret med pizza

Jon Flanagan feiret sin første Liverpool-scoring med å unne seg en pizza, opplyser Liverpool Echo

Flanagan gjorde Liverpools tredje mål i 5-0 seieren over Tottenham, og sidebacken er fortsatt høyt oppe etter den opplevelsen.

- Jeg kom hjem fra London akkurat i tide til å se «Match of the Day», og jeg unnet meg en pizza mens jeg så høydepunktene fra kampen, forteller Flanagan til Echo.

- Det var hyggelig å se scoringen om igjen. Jeg sørget for å sikre meg et opptak også. Jeg er fortsatt i skyene. Å score et mål for Liverpool var en drøm som gikk i oppfyllelse, sier forsvarsspilleren.

- Manageren har sagt at jeg skal bli med fremover når jeg har sjansen til det, så jeg forsøkte å komme meg inn i straffefeltet. Jeg så at Jordan Henderson gikk på et løp, og ettersom Tottenham bare hadde 10 spillere var det mye rom foran meg, forteller Flanagan om scoringen.

- Når Luis Suarez fikk ballen håpet jeg at han ville seg meg, og han la et flott innlegg. Ballen duppet perfekt, og jeg bestemte meg for å skyte på direkten.

- For å være ærlig, så trodde jeg skuddet ville treffe tverrliggeren. Men når jeg skjønte at skuddet hadde gått inn var det en utrolig følelse. Alt etter det er litt uklart for meg. Jeg tenkte bare: «Svarte helvete, jeg har akkurat scoret her».

Flanagan satte sporenstreks kursen mot borteseksjonen, hvor han visste at hans far John var blant tilskuerne.

- Det var perfekt, for faren min, mine to onkler og noen av mine kamerater var der. Det var flott å kunne dele opplevelsen med dem. Alle spillerne hoppet oppå meg, og var glade på mine vegne. Jeg tror ikke de forventet det, da jeg ikke scorer mange mål. Jeg tror mitt forrige mål var for U21-laget mot Crystal Palace.

- I garderoben etter kampen fikk jeg trolig 30 eller 40 tekstmeldinger.

Flanagan mener at scoringen var lønn for strevet etter at han har lagt ned ekstra treningsinnsats på Melwood.

- Jeg blir alltid igjen etter fellestreningene, sammen med noen av de andre spillerne, og skyter litt på mål. Jeg synes det er noe jeg kan bli bedre på. Men først og fremst må jeg konsentrere meg om forsvarsspillet mitt, ettersom det er hovedoppgaven min.

- Men som en moderne sideback må du også være i stand til å være med fremover, og være en trussel i angrep.

Flanagan har nå startet de fem siste Liverpool-kampene, og vil trolig få flere sjanser grunnet Jose Enriques langtidsskade.

- Jeg vet jeg fortsatt har mye å lære. Brendan har gitt meg noen kamper på rad nå, men jeg må fortsette med å vise meg tilliten verdig gjennom gode prestasjoner. Selvtilliten min vokser for hver kamp som går, og jeg føler meg mer som en del av laget nå. Det er opp til meg selv å holde dette gående.

- Det var lenge vanskelig for meg, for jeg var ikke sikker på om jeg ville få sjansen. Jeg slet også med skader forrige sesong.

- Men jeg har stått på videre, jobbet hardt og sørget for å være klar når sjansen bød seg. Forhåpentligvis har jeg vist manageren hva jeg er i stand til.

- Søndagens kamp var en stor test for meg, ettersom jeg måtte markere Aaron Lennon. Men jeg følte jeg klarte meg ganske bra. Jeg blir egentlig aldri nervøs, og tar som regel ting på sparket.

- Kampene kommer tett som hagl på denne tiden av året, og vi må fortsette på samme måten som vi spiller nå. Vi må forsøke å plukke så mange poeng som mulig.

Flanagan er et ekte Liverpool-produkt. Scouseren har spilt for klubbens akademilag siden han var 11 år gammel.

- Familien min har vært Liverpool-supportere hele livet. Min far og mine onkler tok meg med til Anfield fra ung alder av. Jeg bodde i Utting Avenue i ti år før vi flyttet til Childwall. Når jeg ikke var tilstede på kampene selv, kunne jeg høre lyden av publikum fra huset vårt.

- Klubben har alltid vært en stor del av livet mitt. Stevie, Carra og Michael Owen var mine helter i oppveksten. Det er strålende at jeg nå følger i deres fotspor. Det er utrolig å kunne si at jeg spilte på samme lag som Stevie og Carra. Det er enhver lokal gutts drøm å dra på seg den røde trøya. Nå har jeg klart å score mitt første mål for klubben, og ønsker bare å fortsette fremgangen.