Fem på rad for Sturridge?

Daniel Sturridge håper å bli den første Liverpool-spiller siden Dirk Kuyt til å score i fem Premier League-kamper på rad, når Southampton gjester Anfield i dag.

Kuyt nettet i fem Premier League-kamper på rad i 2010/11-sesongen, mens Michael Owen gjorde det samme i en periode fra slutten av 2000/01-sesongen og inn i påfølgende sesong.

Sturridge har scoret i samtlige Liverpools hjemmekamper denne sesongen. Den siste som gjorde mål i fire kamper på rad på Anfield både i liga og cup var Fernando Torres i april 2010.

Sturridge har gjort 12 mål på sine 10 siste kamper i liga og cup, og har funnet veien til nettmaskene 10 ganger på de ni siste ligakampene. Scorer han i dag vil han bli bare den andre Liverpool-spiller til å score i de fem første ligakampene fra starten av en sesong. John Aldridge nettet i de første ni kampene i 1.divisjon i 1987. Han nettet også i den siste kampen i 1986/87.

Den siste Liverpool-spilleren som scoret i seks kamper på rad i liga og cup var Steven Gerrard i desember 2007 (han gjorde den gangen mål i sju kamper på rad).

Dersom Liverpool vinner i dag blir det klubbens 400. seier i Premier League.

Forrige sesong vant Liverpool 1-0 over Southampton på Anfield. Daniel Agger ble matchvinner med en scoring etter 43 minutters spill. Danskens første mål for sesongen.

I returkampen på sørkysten vant Southampton 3-.1 etter scoringer av Morgan Schneiderlin, Rickie Lambert og Jay Rodriguez. Philippe Coutinho gjorde Liverpools mål rett før pause.

De to siste oppgjørene mellom lagene på Anfield har endt med 1-0 til Liverpool. Sist Liverpool vant tre hjemmekamper på rad mot The Saints var i desember 1990.

Liverpools største Premier League-seier kom i januar 1999, når de slo nettopp Southampton 7-1.

Robbie Fowler er den eneste Liverpool-spiller som har gjort hat-trick mot Southampton. Han gjorde det sågar to ganger, i oktober 1993 og januar 1999.

Liverpool har ikke klart å score i kun fire av de siste 48 kampene mot Southampton på Anfield. Da snakker vi alle turneringer.

En seier i ettermiddag vi gi Liverpool deres høyeste poengsum i Premier League etter fem kamper. De røde har aldri toppet tabellen etter de fem første kampene i Premier League.

Southampton har vunnet fire av sine seks siste ligakamper mot Liverpool. Sydkystklubben sikter seg nå inn mot to strake ligaseire over Liverpool for bare andre gang på nesten 52 år. Forrige gang det skjedde var i 2003/04.

Southamptons siste seier på Anfield kom i desember 2003.

The Saints har vunnet fire av sine siste 21 bortekamper i Premier League. Deres tre borteseire forrige sesong kom mot QPR, Aston Villa og Reading.

Southamptons fire ligaseire på Anfield er alle ettmålsseire. De vant 1-0 i 1960 og 1981, 3-2 i 1998 og 2-1 i 2003.

Southampton har vunnet en av sine 10 siste ligakamper – en 1-0 seier over West Bromwich i ligapremieren denne sesongen. Deres tre andre kamper denne sesongen har endt 1-1 hjemme mot Sunderland, tap 1-0 i Norwich og 0-0 på St Mary's mot West Ham forrige helg.

De to ligamålene de har gjort denne sesongen har kommet fra det 88. minutt og utover.

Kilde: Liverpoolfc.com