Finanser på plass for utvidet stadion

Eier John W. Henry sier at det ikke vil by på problemer å finansiere en utvidelse av Anfield for et beløp på £150M. Åtte bygninger gjenstår å få kjøpt før planene kan iverksettes.

John W. Henry gjør det klart at man har de finansielle virkemidlene på plass til å sørge for at Anfield kan utvides og oppgraderes for om lag £150M, og som vil medføre 15000 ekstra seter.

- Det vil betale seg selv, sier Henry til The Times. – Dette er noe positivt, det er en av årsakene til at vi gjør det. Det vil bringe inn ekstra penger.

- De snakket om å gå ut og låne enorme pengebeløp som ville gi enorme renteutgifter, kommenterer Liverpools eier videre om de tidligere eierne Tom Hicks og George Gillett. – Det er ikke hva vi gjør her. Et av deres problemer er at de ikke fikk finansieringen på plass.

Det som nå gjenstår er at Liverpool kommune sørger for at en får kontroll over alle eiendommene bak Main Stand, som må bort for at man kan bygge ut Anfield og gi åpning for en byggesøknad. Ved siste telling var 22 av 30 hus blitt kjøpt opp.

- Det som gjenstår er at vi får en garanti angående disse eiendommene, forklarer John W. Henry. – Antallet blir stadig redusert. Bystyret gjør alt de kan, og det er alt vi kan be om. Det er ikke bare bystyret, men «Your Housing» og alle andre knyttet til dette er på vår side.

- Vi gjør god fremgang.