Føler seg drevet bort fra England

I intervju med TV-showet RR Gol gjentar Luis Suarez at han trives i Liverpool, men sier samtidig at han føler at han blir jaget bort fra engelsk fotball.

 - Liverpool er klubben jeg drømte om å spille for som guttunge. Jeg har spilt sammen med store spillere der. De kjenner meg, og jeg ville elsket å spille i mange flere år i Liverpool. Stadion er spektakulær, fansen er fenomenale, folk går rundt med tatoveringer av meg. Ting jeg bare kunne ha drømt om, åpner Suarez.

- Men helt siden jeg kom til klubben har jeg følt meg forfulgt av mediene. De har aldri vurdert meg ut fra mitt spill, men har hele tiden fulgt meg med en holdning at jeg bare filmer, protesterer, gestikulerer, er en rasist og alle slike ting. De har aldri hatt et bra ord å si om meg. Derfor ble jeg ikke opprømt når noen sa jeg kunne bli årets spiller i England. Jeg visste jeg aldri kunne vinne en viktig pris der.

- Uten noen form for bevis ga fotballforbundet meg en suspensjon på åtte kamper for det de hevdet var rasistiske uttalelser, mens Terry, som de hadde bevis mot, ga de fire kamper. Jeg er sør-amerikaner, og jeg tror det er roten til alt dette.

- Etter at jeg ble suspendert for dette med Evra var det folk som kom bort til meg å sa at jeg måtte bli, og at jeg skulle glemme alt. Men jeg klarer ikke å glemme, for jeg måtte lide på grunn av dette. Familien min måtte lide, og utenfor banen har jeg en familie jeg skal ta vare på, og som er blitt kraftig såret av disse tingene.

Suarez nevner en spesiell episode nylig som fikk begeret til å flyte over for ham.

- For en ukes tid siden gikk jeg rundt på et kjøpesenter i nærheten av Manchester, da 3-4 karer kom bort og spurte om å få ta foto sammen med meg. Mens jeg poserte for bilde sammen med dem sa min kone til meg at jeg måtte komme meg ut av bildet. Hun oppdaget at de gjorde bitegester mens det ble fotografert. Jeg var der med min kone og min datter. Slike ting går deg på nervene. Min kone hadde tårer i øynene, mens fyrene løp avgårde mens de lo. Du går lei av slike ting.

På spørsmål om hvor han kommer til å dra svarte Suarez:

- Agenten min har sagt at jeg må forholde meg rolig. Når det er konkret interesse for meg vil jeg være den første som får vite det. Jeg er ikke sikker på om jeg ser meg selv i Real Madrids hvite drakt. Det eneste jeg vet er at jeg har en kontrakt. Alle spillere ønsker å spille for et stort lag, og Real Madrid er utvilsomt et stort lag. Alle spillere ønsker å nå helt til topps, og Real Madrid er helt i toppen. Men alt som er sagt er kun rykter. Jeg har ikke hørt noe konkret. Selvsagt er Real Madrid et stort lag, og alle spillere drømmer om dem. Real Madrid er Real Madrid, og det er så høyt som du kan nå som spiller. De vil alltid friste deg.