Formsterk Sturridge søker personlig beste

Liverpool har en god statistikk mot dagens motstander QPR, og Daniel Sturridge har vist god form i helrødt. Ikke minst etter at han ble spydspiss som følge av karantene for Luis Suarez.

Daniel Sturridge mangler én scoring på å tangere personbeste for ham i Premier League. Her er noen facts før ettermiddagens kamp hjemme mot Queens Park Rangers:

Sturridge scoret 11 ligamål på 30 kamper for Chelsea forrige sesong, han har 10 på 13 kamper for Liverpool.

Daniel Sturridge har nådd 10 mål i Premier League hurtigere enn noen annen spiller hos Liverpool. Tidligere beste var Robbie Fowler og Fernando Torres med 10 mål på 18 kamper.

Liverpools nr.15 har scoret fem mål på tre kamper siden Luis Suarez begynte sin suspensjon.

Hvis Glen Johnson spiller mot QPR, vil han sammen med Steven Gerrard ende opp med flest ligakamper for LFC i 2012/13 med 36.

Liverpool vant 3-0 borte mot QPR tidligere i sesongen, etter mål av Luis Suarez (2) og Daniel Agger før det var gått 28 minutter.

Det har aldri vært målløst i tilsvarende tidligere oppgjør på Anfield. Liverpools største seier kom i oktober 1987, da det ble 4-0.

Liverpool har bare tapt en av 21 ligamøter mot dagens motstander på eget gress. Jan Mølby scoret på straffespark da det ble 1-3 i mars 1991, hvor Les Ferdinand, Roy Wegerle og Clive Wilson scoret for gjestene.

Dette vil bli andre gang som de helrøde møter QPR på sesongens siste dag. Den første gangen var i 1975 da Liverpool vant 3-1 og Jimmy Case fikk sin debut.

Liverpool har ikke scoret mål i siste ligakamp de tre siste sesongene. I de to foregående år har det blitt 0-1 borte mot Swansea og Aston Villa, og før det igjen ble det 0-0 i Hull.

Den siste seieren kom mot Spurs i 2009, da det ble 3-1 seier på Anfield i den siste kampen til Sami Hyypiä. Yossi Benayoun ble i den kampen den siste som har scoret i den avsluttende ligarunden for Liverpool.

Liverpool har ikke tapt noen av sine ni siste avslutningskamper som er blitt spilt på Anfield, siden 0-2 mot Arsenal i 1989.

18 forskjellige spillere har scoret for Liverpool denne sesongen. En til og en vil bryte rekorden som ble satt i 1991/92 og 1999/00.

De røde mangler tre mål på å ha scoret 100 mål denne sesongen. Hvis de greier det vil det være første gang på fire sesonger og bare den femte gangen på de siste 22 sesongene.

Liverpool har scoret 70 mål i ligaen denne sesongen. To mål til vil bety at bare en gang over de siste 22 sesongene har man scoret flere ganger (77 mål i 2008/09).

Liverpool har bare tapt en av de siste 11 ligakampene, i Southampton i mars.

Kilde: Ged Rea, Liverpoolfc.com