Fornøyd med kjøpene så langt

Lagets fire nye signeringer får godkjent av Steven Gerrard, og han trekker spesielt frem Luis Alberto og Iago Aspas.

– De to spanske spillerne har slått seg til ro veldig fort, og jeg tror de definitivt vil gjøre troppen og laget en god del sterkere. De er begge teknikere, veldig gode med ballen og komfortable. Man kan forvente det fordi de kommer fra Spania. De er to forskjellige spillere. Aspas er en veldig livlig angrepsspiller som liker å score mål og komme til sjanser. Luis er en mer ballspiller, en tekniker som liker å skape ting og slå pasninger, forklarer Gerrard.

Han vil imidlertid at supporterne gir dem tid til å bli vant med Premier League, da begge to kommer rett fra spansk fotball.

– Jeg gleder meg virkelig til å se hvordan de gjøre det, men jeg regner med at de trenger litt mer tid enn spillere som Kolo Touré og Simon Mignolet, fordi de er nye i ligaen. Så en må bare holde ut litt lenger.

Touré sin erfaring var en av de viktigste grunnene til at Brendan Rodgers hentet ham i sommer, ettersom han har tatt over plassen til Jamie Carragher, og Gerrard tror ivorianeren blir en god tilvekst til troppen – selv om spilleren selv ikke ønsker å bli sammenliknet for mye med Carragher.

– Jeg tror ikke det er helt «fair» å legge den type press på ham. Han er en ny spiller, og i likhet med alle andre må du gi ham en visst periode til å stålsette seg her. Men han er en veldig erfaren spiller, sier Gerrard.

Noe har Touré iallfall til felles med Carragher:

– Han snakker veldig mye, og han er en leder, så han kommer definitivt til å styrke den bakre fireren.

Gerrard legger til at han synes det er godt gjort av manageren å få en slik spiller i troppen uten å betale noe i overgangssum.

Kapteinen får også spørsmål om 17 år gamle Jordon Ibe, som scoret i forrige treningskamp mot Preston.

– Det er et par unge spillere som har kommet inn – Ibe scoret nylig et fantastisk mål på trening, og det ser ut som han har lyse utsikter for fremtiden, forteller Gerrard.