Forren ikke på Melwood

Etter det Liverpool.no erfarer vil Vegard Forren ikke være på plass på Melwood Training Ground for å bli med på dagens treningsøkt. Romsdals Budstikke bekrefter også dette og sier samtidig at Southampton har lagt en kontrakt på bordet.

Speidernettet til Liverpool har over tid fulgt Molde-spilleren tett og Brendan Rodgers har likt rapportene han har lest om midtstopperen i høst. Det har vært dialog med MFK og LFC om en overgang,men det kom aldri lenger enn det. LFC la aldri inn bud  på Forren.

Den utløsende faktoren for at Liverpool var interessert i å hente Forren skal være Sebastian Coates’ ønske om å forlate Anfield.  Seb har bare spilt 5 ligakamper fra start siden overgangen fra Nacional sommeren 2011 og vært et fjerdevalg på midtstopperplassen. Bak Agger, Skrtel og Carragher.

Slik vi forstår situasjonen skal Coates være lovet en permanent overgang eller låneavtale i dette vinduet hvis LFC får inn erstatter.

Da Vegard Forren satte seg på flyet fra Molde til Manchester kl 15.45 i går ettermiddag var fortsatt flere klubber inne i bildet, slik vi forstår det. Liverpool FC hadde ikke levert inn bud eller fått akseptert noe bud, men Forren hadde stående et tilbud om et treningsopphold. Etter det vi erfarer var det kommet mye lenger med minst en annen klubb (trolig Southampton) – og det var derfor i går kveld usikkert hvor Forren skulle tilbringe dagen i dag. Alt tyder nå på Forren og hans agent Solbakken tilbringer dagen med å forhandle om den personlige kontrakten med Southampton.

Forren har aldri tidligere vært benksliter og har til lokalpressen uttalt et sterkt ønske om å gå til en klubb hvor han får spilletid. Det hadde han ikkefått i Liverpool denne våren hvis ikke skader eller suspensjoner hadde åpnet for det. Da måtte han i tillegg rykket forbi visekaptein Jamie Carragher i «køen».
Til tross for at Forren er venstrebeint, og LFC har tynn dekning på venstrebacken, manglet han trolig den farten som skal til for å spille venstreback i Premier League.

Som sagt er altså Vegard Forren ikke på vei til West Derby i morgentimene for å starte treningsoppholdet med Liverpool. Southamtpon ser i stedet ut til å bli hans nye klubb og til Romsdals Budstikke sier Ole  Gunnar Solskjær følgende:  

«- Det har vært mange henvendelser fra ulike engelske klubber, men da Southampton la fram et tilbud ble det veldig interessant for både oss og Vegard. Vi er mer eller mindre enige med klubben, men ingenting er hundre prosent bekreftet. Molde er nær en avtale, så får vi se om dette blir noe alle de tre partene vil gå for».