Førstelaget besøkte akademiet

Brendan Rodgers, Steven Gerrard og Luis Suarez var blant de tilstedeværende da hele Liverpools førstelag og støtteapparat besøkte The Academy i Kirkby.

Liverpools tropp tilbrakte mange timer på akademiet tirsdag kveld, og tok del i flere aktiviteter sammen med ungguttene som prøver å bli neste generasjons Liverpool-helter. Spillere og støtteapparat jobbet med aldersgruppene U8 til U16, mens manager Brendan Rodgers og akademi-direktør stilte til spørretime med U18 og U21.

- Ettersom vi ikke har base på samme sted, får vi ikke sjansen til å se de unge spillerne daglig, men det er meget viktig at de føler seg som en del av klubben, forklarer Brendan Rodgers til Liverpoolfc.com.

- De unge spillerne er hjertet og sjelen i denne fotballklubben, og det er flott at seniorspillerne kommer ned og tilbringer tid her. Totalt sett gir det alle et løft.

- Hovedbudskapet er at det er viktig at du gjør ditt beste. Det er viktig for spillerne på U18 og U21 å innse at du ikke er Liverpool-spiller før du har spilt på førstelaget. Mens du er junior- og reservelagsspiller, må du kjempe for å bli førstelagsspiller, og bare da vil du ha kommet til Liverpool.

- Det var meldingen i dag, men vi har løfter her i de unge talentene. Forhåpentligvis kan de innfri og ta på seg ansvaret med å vise oppofrelse i sitt arbeid og bli bedre.

- En dag som i dag vil foreldrene og barna huske resten av livet. De kommer aldri til å glemme hva et ikon som Steven Gerrard sier til dem. Hvis de kan ta med seg det videre i karrieren, kan Liverpool om 10 år kanskje ha en spiller som kan se tilbake på hva han sa til dem.

- Spillestilen som benyttes i kampene på akademiet er den samme som for førstelaget, sier akademidirektør Frank McParland.

- Bevegelse, mottak og pasninger. Dette sammen med treningsøkter som dette vil gi ungguttene en følelse av tilknytning til seniorspillerne og hjelper dem til en lettere overgang til førstelaget.

- Jeg ble veldig imponert over de unge spillerne, uttaler Jamie Carragher.

- De var ivrige etter å lære og tok til seg alt vi viste og fortalte dem. Jeg kom til akademiet da jeg var bare ni år gammel, og jeg kan se meg selv i mange av dem - den samme lidenskapen for klubbmerket som aldri blir borte.